MHP’li Semih Yalçın’dan Bayrağa uzanan kirli ellere “O eller kırılır”
# MHP’li Semih Yalçın’ın Açıklamaları
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Türk bayrağına yönelik gerçekleştirilen alçak saldırılar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yalçın, terör örgütlerinin Türk bayrağına uzanan hain ellerinin bugüne kadar devletin kudreti ve milletin iradesiyle nasıl kırıldıysa, bundan sonra da kırılmaya devam edeceğini vurguladı.
Terörsüz Türkiye Hedefi
Semih Yalçın, MHP ve Cumhur İttifakı’nın “Terörsüz Türkiye” hedefine kararlılıkla bağlı olduğunu ifade etti. Bu hedefin artık bir devlet politikası olduğunu ve hiçbir provokasyonla durdurulamayacağını belirtti. Yalçın, bölücü terör örgütü PKK’nın uzantısı YPG/SDG’nin, uğradığı hezimet sonrasında Türk bayrağına saldırarak Türkiye’yi provoke etmeye çalıştığını söyledi.
Kürt Vatandaşların Teröre Karşı Tutumu
Yalçın, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın SDG ile ilgili sözlerini eleştirerek, Kürtlerin terörle özdeşleştirilmesinin yanlış ve yanıltıcı olduğunu belirtti. Kürt vatandaşların ezici çoğunluğunun terörizmi reddettiğini kaydetti.
## MHP’nin Kararlılığı
Yalçın, MHP ve milliyetçi Ülkücü Hareket’in aynı kararlılıkla dimdik ayakta olduğunu vurguladı. Türkiye’nin, emperyalizmin bölgesel çıkarlarına karşı kararlı duruşunu sürdüreceğini belirtti. MHP’nin tutumunun değişmeyeceğini ve “Terörsüz Türkiye” çabalarının devam edeceğini açıkladı.
Etnik Ayrışmaya Karşı Uyarılar
Yalçın, etnik aidiyetleri kaşıyarak siyaset yapmanın kötü niyetli ve bölücü olduğunu belirtti. Türkiye’deki tüm etnik grupların Türk kimliği potasında birleştiğini ve ayrımcılık yapılmadığını söyledi. Etnik aidiyetleri istismar ederek ayrılıkçılık yapmaktan vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti.
Semih Yalçın, “Terörsüz Türkiye” hedefinin bir devlet politikası haline geldiğini ve bu hedefe ulaşma yolunda hiçbir kuvvetin milletimize yeni ve ağır terör bedelleri ödetemeyeceğini belirtti. MHP ve Cumhur İttifakı’nın bu hedefe ulaşmak için kararlılıkla yoluna devam edeceğini vurguladı.
Kaynak: Türkgün
