Dolar 44,3303
Euro 50,9990
Altın 6.108,33
BİST 12.640,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
10°C
Hafif Yağmurlu
Sal 11°C
Çar 12°C
Per 14°C
Cum 18°C

MHP’li Sedef: Bu süreç terörün bitirilmesi sürecidir

MHP’li Sedef: Bu süreç terörün bitirilmesi sürecidir
19/12/2025 21:32
A+
A-

MHP’li İbrahim Ethem Sedef: Bu süreç terörün bitirilmesi sürecidir
MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef, TBMM’de bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada “Terörsüz Türkiye” hedefinin tarihi bir eşik olduğunu vurgulayarak, sürecin bir pazarlık değil milli bir hamle olduğunu söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) devam eden bütçe görüşmelerinde önemli açıklamalarda bulundu. Sedef, Türkiye’nin terörle mücadelesinde kritik bir aşamaya gelindiğini belirterek, “Terörsüz Türkiye hedefinde tarihi bir eşiğin aşılmakta olduğunu” ifade etti.

Bu süreci bir siyasi tercih değil, milli bir hamle olarak gördüklerini vurgulayan Sedef, “Türkiye Cumhuriyeti, kurulduğu günden bu yana karşı karşıya kaldığı en büyük tehditlerden biri olan terörle mücadelesini, bugün tarihî bir eşiğe taşımıştır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizler, “Terörsüz Türkiye” hedefini bir siyasi tercih değil, milli bir hamle olarak görüyoruz.” dedi.

Konuşmasında vatandaşlardan gelen taleplere de yer veren Sedef, Yozgat’ın özellikle ulaşım ve sağlık alanındaki beklentilerini Meclis gündemine taşıdı. Yıllardır gündemde olan çevre yolunun artık ertelenmemesi gerektiğini dile getiren Sedef, “Yıllardır gündemde olan çevre yolunun yapımı, artık ertelenmemesi gereken bir ihtiyaç haline gelmiştir. Yozgatlı vatandaşlarımızın çevre illere sevk edilmek zorunda kalması, hem ailelere maddi külfet getirmekte hem de sağlık hizmetlerinde aksamalara sebep olmaktadır” dedi.

Yozgatlı hastaların çevre illere sevk edilmek zorunda kalmasının hem maddi külfet oluşturduğunu hem de sağlık hizmetlerinde aksamalara yol açtığını belirten Sedef, “Sağlık ertelenemez bir ihtiyaçtır. Eksik branş hekimlerinin Yozgat Şehir Hastanesine ivedilikle atanmasını ve Sağlık Bakanlığımızın Yozgat’a yönelik kadro tahsislerini hızlandırmasını hemşehrilerimiz adına talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Kaynak: Türkgün