Dolar 44,2163
Euro 50,9291
Altın 6.896,32
BİST 13.115,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Çok Bulutlu
İstanbul
9°C
Çok Bulutlu
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 9°C
Paz 11°C

MHP’Lİ AKÇAY: AYDINLIĞI KİM KAYBETMİŞ Kİ BUNLAR BULSUN

MHP’Lİ AKÇAY: AYDINLIĞI KİM KAYBETMİŞ Kİ BUNLAR BULSUN
13/01/2016 20:49
A+
A-

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ‘barış bildirisi’ metini imzalayan akademisyenlere yönelik “Bunlara tek tek bakalım. Bunların terör örgüt ve faaliyetlerine açıkça destek verdiğini düşünüyorum. Aydın davranışı değildir bu. Aydınlığı kim kaybetmiş ki bunlar bulsun. Kınıyorum kendilerini” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında ‘barış bildirisi’ metinini imzalayan akademisyenlere yüklendi. Erkan Akçay eleştirilerine şöyle devam etti: “Bunlara tek tek bakalım. Maalesef devlet imkanlarıyla geçinen bize göre aydın niteliklerini yeterince taşımayan kişiler. Bunların terör örgüt ve faaliyetlerine açıkça destek verdiğini düşünüyorum. Aydın davranışı değildir bu. Kınıyorum kendilerini ben. Terör örgütüne söyleyecekleri tek kelime yok mudur bu aydınların? Aydınlar toplumda birliği beraberliği birlikte yaşama arzusunu güçlendirir. Aydın yaftasını boyunlarından çıkarsınlar. Aydınlığı kim kaybetmiş ki bunlar bulsun. Nerede bölücü faaliyetler var aydın kisveli kişiler ortaya çıkıyor. Bunu sözlerimle reddediyorum ve kınıyorum.”

“‘GÜVENLİK ZAFİYETİ YOK’ DEMEK BİR ACZİYETİN İFADESİDİR”

MHP Grup Başkanvekili Erhan Akçay, İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleşen patlamanın ardından güvenlik zafiyeti olmadığı yönündeki açıklamaları eleştirerek “Eğer ülkemizin başkenti, belli şehirlerinde, tren garında, Sultanahmet’te canlı bombalar üstelik bunları her an her yerde patlatılabileceği kamuoyunda açık bilgi şekilde yansımışken ‘Güvenlik zafiyeti yok’ demek bir acziyetin ifadesidir” dedi.
MHP Grup Başkanvekili Akçay, TBMM’de yaptığı basın açıklamasında gazetecilerin sorunlarını yanıtladı. Akçay, Sultanahmet Meydanı’nda canlı bomba saldırısının ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un meydanda güvenlik zafiyeti olmadığı yönündeki açıklamalarını eleştirdi. Akçay, şunları söyledi: “Şu hale bakınız. Sultanahmet gibi fevkalade sadece turizm bakımından değil tarihimiz kültürümüz bakımından milli kimliğimiz bakımından sembol değeri olan bir yerde alçakça canlı bombalar patlatılıyor. 2 saat geçmeden hükümet yetkilileri utanmadan sıkılmadan güvenlik zafiyeti yok diyorlar. Hani yaramaz çocuklar suç veya kabahat hissedince ben yapmadım derler ya bu suçluluk psikolojisinden mi kaynaklanıyor? Yani lütfen hükümeti sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Eğer ülkemizin başkenti belli şehirlerinde, tren garında, Sultanahmet’te canlı bombalar üstelik bunları her an her yerde patlatılabileceği kamuoyunda açık bilgi şekilde yansımışken ‘Güvenlik zafiyeti yok’ demek bir acziyetin ifadesidir. Güvenlik zafiyeti yoksa suçlu kim? Alman İçişleri Bakanını mı kabahatli mi tutacaksın? Bu kadar yetkisiz ve sorumsuzlarsa Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı değil de o zaman ben de buradan Alman İçişleri Bakanını istifaya davet edeyim. Bu kadar yetkisiz ve sorumsuzlarsa. Türkiye’nin kötü yönetildiğini gösteren örneklerdir bunlar”