MHP’DEN MECLISTE TÜRK BAYRAKLI PROTESTO
Öcalan’ın mektubunun okunmasının ardından MHP Grubu olağanüstü toplandı.
TBMM’de bugün Diyarbakır’daki Nevruz kutlamaları ve Öcalan’ın mesajına tepki vardı. MHP’li vekiller sıralarına Türk bayrakları koydu.
Öcalan’ın mesajının Diyarbakır’da okunmasının ardından TBMM’de gerginlik yaşandı. Özellikle MHP’li vekiller sert tepki gösterdi. MHP Ankara Milletvekili Mustafa Erdem, kürsüde konuşurken ‘Bu manifestoyu kınıyorum’ dedi.
MHP’de olağanüstü Öcalan toplantısı
Öcalan’ın mesajının Diyarbakır’da okunmasının ardından MHP Grubu olağanüstü toplandı. CHP’den ise ilk tepki Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’den geldi. Tekin, ‘Başbakan bir şey söylemeden yorum yapmayız’ dedi. İçişleri Bakanı Muammer Güler de ‘Uygulamayı görmek lazım’ ifadelerini kullandı.
Genel Kurul, Başkanvekili Sadık Yakut’un başkanlığında toplandı. Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’in Nevruz Bayramı’na ilişkin gündemdışı konuşması sırasında, MHP’li milletvekilleri, sıralarda bulunan mikrofonlara Türk bayrağı astı. MHP grup başkanvekillerinin oturduğu sıraların önünde de şehit fotoğrafları ile terör örgütü üyelerince öldürülen bir bebeğin fotoğrafına yer verildi.

PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın Diyarbakır’daki nevruz etkinliğinde okunan mesajına CHP’den ilk tepki Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’den geldi. Tekin, Hürriyet’e “Bizim muhattabımız Öcalan değil, Tayyip Erdoğan’dır” diyerek, PKK elebaşının çağrısının içeriği konusunda yorum yapmadı.
Tekin, “Merakla Sayın Erdoğan ve iktidar yetkililerinin ne düşündüklerini açıklamalarını bekliyorum. Bizim muhattabımız iktidardır. Recep Tayyip Erdoğan birşey söylemeden, yorum yapmayız” dedi.

MHP GRUBU TOPLANDI
MHP Meclis grubu da, Öcalan’ın çağrısını değerlendirmek için toplandı. MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, değerlendirme sona erince düşüncelerini paylaşacaklarını söyledi.

DEMİRCİ KAWA KAVGASI
PKK elebaşı Öcalan’ın mektubu, Diyarbakır’daki Nevruz kutlaması sırasında okunurken TBMM’de de “Demirci Kawa” kavgası çıktı.
TBMM Genel Kurulu’na MHP’li vekiller, beraberlerinde üzerinde Türk Bayrağı şeklindeki Türkiye haritaları ile geldiler. Haritalar, Genel Kurul salonunda MHP grubunun oturduğu sıraların tümüne konuldu. MHP’lilerin Genel Kurul’da oturdukları sıraların en önündekine ise Hakkari’de şehit olan askerlerin fotoğrafları koyuldu.
Öcalan’ın mesajının Diyarbakır’da okunmasının ardından TBMM’de gerginlik yaşandı. Özellikle MHP’li vekiller sert tepki gösterdi. MHP Ankara Milletvekili Mustafa Erdem, kürsüde konuşurken ”Bu manifestoyu kınıyorum” dedi.
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’in 6 dilde Nevruz’u kutlayarak yaptığı konuşma ise Meclis’in karışmasına neden oldu.
İçten’in konuşmasında “Demirci Kawa”dan bahsetmesi üzerine MHP’den tepki geldi.