Dolar 46,2750
Euro 53,7207
Altın 6.439,99
BİST 13.938,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 27°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
27°C
Parçalı Bulutlu
Sal 28°C
Çar 27°C
Per 27°C
Cum 25°C

MHP’den Enerji Politikaları Üzerine Açıklama

MHP’den Enerji Politikaları Üzerine Açıklama
11/05/2026 18:20
A+
A-

# MHP’den Enerji Politikaları Üzerine Açıklama

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Türkiye’nin enerji politikaları üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmelerde Özdemir, Türkiye’nin enerji üretimi ve dışa bağımlılığı konularını ele aldı.

Gabar’dan Çıkarılan Petrol Üretiminin Arttırılması

 

Özdemir, Gabar Dağı’ndan çıkarılan petrol miktarının günlük 81 bin varil düzeyinde olduğunu belirtti. 2023 yılında hedeflenen 100 bin varil seviyesine henüz ulaşılamadığını ifade etti. Özdemir, bu konuda şunları söyledi:

> “Hürmüz Boğazı’nda yaşanan gerilimlerle artan petrol fiyatı küresel seviyede dalgalanmayı beslerken, petrolde kaynak çeşitliliği sağlamak elbette önemlidir. Ancak kaynak çeşitliliği bahanesiyle dışa bağımlılığı arttıracak girişimlere karşı dikkatli olunmalıdır.”

Özdemir, Türkiye’nin kendi rezervlerinden elde ettiği petrol üretim miktarını artırmanın ve bunu iyi bir enerji yönetimiyle desteklemenin mümkün olduğunu vurguladı. Ayrıca, Gabar’dan çıkarılan petrolün sabit nakil hatlarıyla rafinerilere taşınmasının önemine dikkat çekti.

Karadeniz’de Doğalgaz Çalışmaları

 

Özdemir, Karadeniz’de keşfedilen doğalgazın çıkarılması ve işlenmesi konularına da değindi. Bu alandaki üretim miktarının artırılması gerektiğini belirtti. Hürmüz krizi nedeniyle gübre fiyatlarının arttığını ifade eden Özdemir, Türkiye’nin doğalgazdan kendi gübresini üretmesine yönelik planlamaların hayata geçirilmesinin elzem olduğunu söyledi.

Türkiye’nin Enerjide Bağımsızlık Potansiyeli

 

Özdemir, Türkiye’nin enerjide yaşanan kriz ve kaosu kendi imkanlarıyla aşabilecek potansiyel ve kaynaklara sahip olduğunu dile getirdi. Bu durumun milli akıl, milli vicdan ve milli tavır ile bir fırsata dönüştürülebileceğini belirtti. Türkiye’nin enerji bağımsızlığı için atılması gereken adımları vurguladı ve bu konuda dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: Türkgün