Dolar 44,5641
Euro 52,2366
Altın 6.843,17
BİST 13.689,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
13°C
Hafif Yağmurlu
Cum 10°C
Cts 13°C
Paz 14°C
Pts 15°C

MHP’de milletvekili aday adaylığı süreci sona erdi

MHP’de milletvekili aday adaylığı süreci sona erdi
21/03/2023 19:37
A+
A-

MHP’de milletvekili aday adaylığı süreci sona erdi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Sayın Feti Yıldız, “Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Aday Adaylığı Sürecinin Tamamlandığına” dair yazılı bir açıklama yaptı.

14 Mayıs 2023’te yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için MHP’nin aday adaylığı başvuru süreci tamamlandı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız yaptığı yazılı açıklamada şunları paylaştı;
“Anayasanın 116. maddesine göre Sayın Cumhurbaşkanı’nca yenilenen ve 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirecek olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisine Milletvekilliği aday adaylık başvuruları 14 Mart tarihinde başlatılmış ve 21 Mart saat 17.00 itibari ile sona ermiştir.
Başvuru sırasında Milletvekili aday adaylarından istenen ve teslim edilen belgeler, Hukuk ve Seçim İşlerinde oluşturulan hukukçular heyeti tarafından incelenmeye başlanmıştır.  Bu ana kadar yapılan incelemelerde aday adaylığı kabul edilmeyen başvuru sahiplerine evrakları iade edilmiştir. İstenilen belgelerde herhangi bir eksiği bulunmayan ve başvuru kaydı kabul edilen aday adayı sayısı 1890 kişidir.

 

14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi tüm kadrolarıyla birlikte azim ve kararlılıkla çalışarak, Türk Milletinin demokratik iradesinin Cumhur İttifakının zaferini ilan edeceği neticeye odaklanmıştır.
Bu süre zarfında hep birlikte Türk ve Türkiye Yüzyılını inşa etme sorumluluğu üstlendiğini gösteren tüm aday adaylarımıza teşekkür eder, başarılar dilerim.”
 

 

 

 

 

.

 

Kaynak: Turkgün