Dolar 44,3457
Euro 51,4476
Altın 6.283,37
BİST 13.026,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
12°C
Hafif Yağmurlu
Çar 12°C
Per 14°C
Cum 19°C
Cts 15°C

MHP heyetinden “Kıbrıs” çıkarması! KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’a ziyaret

MHP heyetinden “Kıbrıs” çıkarması! KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’a ziyaret
17/10/2025 23:42 | Son Güncellenme: 18/10/2025 11:19
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ve partili heyet, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı ziyaret ederek Kıbrıs Türk halkının meşru davasına desteklerini yineledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, milletvekilleri Ahmet Erbaş, Abdurrahman Başkan ve Lütfi Kaşıkçı ile birlikte, Erdemli ve Çavdarhisar belediye başkanları ve meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu partili heyetle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı ziyaret etti.

Ziyaret, Kıbrıs Türklüğü’ne duyulan bağlılığın, tarihî sorumluluğun ve ülkü birliğinin teyidi niteliğinde gerçekleşti. MHP heyeti, Kıbrıs Türk halkının meşru davasına olan sarsılmaz desteklerini “Eşit ve Egemen İki Devlet” anlayışı çerçevesinde güçlü bir şekilde dile getirdi.

“Türk varlığının teminatı oldu”

MHP’li Karakaya ziyarette yaptığı konuşmada, Kıbrıs’ın Türk tarihinin Akdeniz’e açılan kapısı ve ecdadın stratejik mirası olduğunu vurguladı:

“1571’de adalet, hoşgörü ve medeniyetle yeniden inşa edilen ada, asırlar boyunca Türk varlığının teminatı oldu. Bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, o şuur ve iradenin sembolü olarak dalgalanıyor. Kıbrıs davası, yalnızca bir toprak meselesi değil; Türk milletinin vakarının ve Akdeniz’deki var oluş iradesinin adıdır.”

Karakaya ayrıca, ziyarette merhum Dr. Fazıl Küçük, merhum Rauf Denktaş ile tüm şehitler ve gazileri rahmet ve minnetle anarak, yaklaşan seçimlerin Kıbrıs Türklüğü ve Türk dünyası için hayırlı olmasını temenni etti.

Kaynak: Türkgün