Dolar 44,2166
Euro 51,2162
Altın 7.051,23
BİST 13.238,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Çok Bulutlu
İstanbul
9°C
Çok Bulutlu
Per 9°C
Cum 8°C
Cts 10°C
Paz 11°C

KILIÇDAROĞLU, TÜSİAD’I ZIYARET ETTI

KILIÇDAROĞLU, TÜSİAD’I ZIYARET ETTI
05/06/2014 22:02
A+
A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem Yılmaz’ın TÜSİAD başkanlığından istifa etmesiyle ilgili, “Bence Muharrem bey hepimize örnek olması gereken bir davranışı sergilemiştir. Aynı davranışı siyasetçilerin de her zaman göstermesi gerekiyor” dedi.

Kılıçdaroğlu, beraberinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ve CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile Tepebaşı’ndaki TÜSİAD binasına geldi.

TÜSİAD Başkan Yardımcısı Haluk Dinçer tarafından kapıda karşılanan Kılıçdaroğlu, yaklaşık 1,5 saat süren görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, TÜSİAD’ı ziyaret etmekten mutlu olduklarını belirterek, “Cumhurbaşkanlığı sürecinde sayın başkanın ve yönetimde görev alan arkadaşların görüşlerini aldık” diye konuştu.

Son derece olumlu ve verimli bir toplantı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Sadece Cumhurbaşkanlığını değil ülkenin bazı sorunlarını da bu arada görüşme olanağımız oldu. Ekonomiden tutun özgürlüğe kadar her şey üç aşağı beş yukarı tartışıldı. Kendilerine teşekkür ediyoruz bize sundukları bilgiler dolayısıyla” dedi.

Bir gazetecinin, “Kısa süre önce TÜSİAD Başkanı istifasını sunmuştu. Bu konu gündeme geldi mi? Sizin gürüşünüzü alabilir miyiz?” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Hayır gündeme gelmedi. Muharrem beyin etik değerlere duyduğu saygı dolayısıyla TÜSİAD’ın başkanlığından ayrılmasını saygıyla karşılamamız gerekiyor. TÜSİAD Başkanı bu duyarlılığı gösterirken aynı duyarlılığı siyasetçilerin de göstermesini isteriz. Aynı duyarlılığı haber yapan gazetecinin de göstermesini isteriz. Acaba o gazetede sendikalı işçi var mı? Yok. Basın mensupları işten atıldı mı? Atıldı. O nedenle ahlaki değerlere önem vermek hem sivil toplumun hem de siyasetçilerin temel görevi olmak zorundadır. Bence Muharrem bey hepimize örnek olması gereken bir davranışı sergilemiştir. Aynı davranışı siyasetçilerin de her zaman göstermesi gerekiyor. Eğer kendi toplumuna, kendi insanına saygı duyması gerekiyorsa. Muharrem beyin yaptığı açıklama da çok önemli. ‘Ben bir kurumun zarar görmesini istemiyorum’ demiştir. Bu duyarlılığı göstermiştir. O nedenle bu duyarlılığı dolayısıyla da kendisine teşekkür etmek gerekiyor.”

Başka bir gazetecinin, “İsim konusunda bir tarihiniz var mı?” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Büyük bir ihtimalle hafta sonu Almanya’da olacağım. Dönüşte herhalde netleştireceğiz” yanıtını verdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Bir çatı aday, olmazsa olmazınız mı?” sorusuna karşılık “Daha bu konular görüşülüyor, tartışılıyor. Türkiye’de de görüşülüp, tartışılıyor biz kendi partimizde de bu konuları görüşüp, tartışıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

TÜSİAD Başkan Yardımcısı Haluk Dinçer ise “CHP’nin değerli başkanı, başkan yardımcıları ve delegasyonuyla Cumhurbaşkanlığı aday belirleme sürecinde yapılan çalışmaları gözden geçirdik. Kendileriyle görüş alışverişinde bulunduk. Faydalı bir çalışma oldu, ülkemizde demokrasinin gelişmesi için önemli bir adım olmasını diliyorum” dedi.

 

aa