Dolar 44,4980
Euro 52,0709
Altın 6.789,38
BİST 13.548,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 12°C
Cum 10°C
Cts 13°C
Paz 15°C

İP’den Kılıçdaroğlu’na yaylım ateşi: Bizim arkamızdan iş çevirip kaçak kat çıkmış

İP’den Kılıçdaroğlu’na yaylım ateşi: Bizim arkamızdan iş çevirip kaçak kat çıkmış
28/07/2023 20:38
A+
A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile imzaladığı ‘gizli’ protokole tepki gösteren İP Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, ‘Kayıptan daha vahimi güven, samimiyet ve şeffaflığın arkasından bir baktık ki, bu yapının üzerine kaçak kat çıkmış.’ dedi.

14 Mayıs yenilgisinden sonra kapı kapı gezerek destek arayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile 28 Mayıs öncesi anlaşma sağlamıştı.

28 Mayıs’ta da hezimet yaşanmasının ardından Özdağ, yaptıkları gizli protokolü açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ittifak ortağı Ümit Özdağ’ın “Kazansaydık üç bakanlık ve MİT’i alacaktık.” açıklamasına ilişkin ilk kez konuştu. “İki kişinin namusuna teslim edilen bir konudur.” diyerek açıklamaları yalanlayamayan Kılıçdaroğlu, “Aramızda özel bir protokol var. Bunun paylaşılmasının etikliğine dair de yorum yapmak istemiyorum.” ifadelerini kullandı.

“KILIÇDAROĞLU’NUN ADAYLIĞINA ENGEL OLAMADIĞIM İÇİN ÖZÜR DİLİYORUM”
Özdağ ile ittifakı yalanlayamayan Kılıçdaroğlu’na tepki gösteren İP Genel Başkanı Meral Akşener ise gizli mutabakattan haberinin olmadığını söyleyip, “Biz bakanlıkları bölüşmemiştik. Henüz bunu konuşmadan İçişleri ya da şu bu diye bakanlıkların adını koymak yanlış olmuştur.” demişti.

7’li koalisyonun iktidar olması durumunda ekonominin başına geçeceğini açıkladığı İP’li Bilge Yılmaz da, “Kılıçdaroğlu’nun adaylığına engel olamadığım için özür diliyorum. Ortaklarının arkasından iş çevirmek ne demokratik teamüllere ne de siyasi etiğe sığar.” diye konuşmuştu.

İP’DEN KILIÇDAROĞLU’NA TEPKİLER DİNMİYOR: BİZİM ARKAMIZDAN İŞ ÇEVİRİP KAÇAK KAT ÇIKMIŞ
İP Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, ittifak ortakları Kılıçdaroğlu’na sert sözlerle yüklendi. CHP liderinin Ümit Özdağ ile imzaladığı ‘gizli’ protokole tepki gösteren Uz, “Kayıptan daha vahimi güven, samimiyet ve şeffaflığın arkasından bir baktık ki, bu yapının üzerine kaçak kat çıkmış.” diye konuştu. 3 Mart’ta Akşener’in Altılı Masa’dan ayrılmasına değinen Uz, “Masaya dönmemeliydik. Sonuçlar bunu doğuruyor.” dedi.

“SEÇİMLERE AYRI GİRECEĞİZ” MESAJI
Uz, gelecek yıl yapılacak yerel seçimlere tek başlarına gireceklerinin de sinyalini verip, “Parti yönetimindeki ortak kanaat İYİ Parti bu seçimlere kendi girmeli yönünde.” şeklinde konuştu.

KaynakTürkgün/