İletişim Başkanı Duran’dan Dezenformasyonla Mücadele Çağrısı
# İletişim Başkanı Duran’dan Dezenformasyonla Mücadele Çağrısı
Siber Vatanımızı Birlikte Korumalıyız
İletişim Başkanı Burhanettin Duran, dijital dünyada yayılan yanlış bilgilere karşı ortak bir mücadele çağrısında bulundu. Duran, “Hakikat mücadelemizde siber vatanımızı hep birlikte savunmamız, dezenformasyona hep birlikte ‘dur’ dememiz gerekiyor.” dedi.
Dijital Çağın Tehlikeleri
Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bilgi ve içeriklerin saniyeler içinde milyonlarca kişiye ulaşabildiği bir dönemde yaşadığımıza dikkat çekti. Bu hızlı yayılımın doğru bilgiye erişimi kolaylaştırırken, yanlış ve doğrulanmamış bilgilerin de aynı hızla yayılmasına zemin hazırladığını belirtti. Bu tehlikenin ‘dezenformasyon’ olduğunu vurgulayan Duran, şu ifadeleri kullandı:
* “Unutmayalım, önümüze düşen her iddia doğru, her paylaşım gerçek değildir.”
* “Özellikle dijital dünyada bu tehlikeye karşı en güçlü kalkanımız, bireysel farkındalığımız ve sorgulama alışkanlığımızdır.”
Kamu Spotu ile Farkındalık
Duran, dezenformasyona karşı farkındalık yaratmak amacıyla hazırlanan kamu spotunu takipçileriyle paylaştı. Kamu spotunda şu önemli mesajlar yer aldı:
* “Bir ekranın ardında üretilen içerik, saniyeler içinde sınırları aşar. Bir paylaşım ve gerçeğin yerini alan bir yalan, büyür, yayılır ve bir anda herkes onu konuşur.”
* “Ama her görülen doğru, her paylaşılan gerçek değildir. Unutma, dezenformasyon en çok sen inanırsan güçlenir.”
* “Dur, düşün, sorgula. Kaynağını kontrol etmeden paylaşma. Çünkü gerçek etkileşimde değil, doğrulukta. Etkileşime değil, gerçeğe inan. Dezenformasyona ‘dur’ de.”
Duran, tüm vatandaşları dezenformasyona karşı dikkatli olmaya ve hakikatin sesini hep birlikte yükseltmeye davet etti.
Kaynak: Türkgün