Dolar 44,6144
Euro 52,4639
Altın 6.812,73
BİST 14.073,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
14°C
Parçalı Bulutlu
Pts 16°C
Sal 19°C
Çar 16°C
Per 15°C

İçişleri Bakanı Soylu’dan HDP’ye: Kimi dağa gönderdiğinizi biliyoruz

İçişleri Bakanı Soylu’dan HDP’ye: Kimi dağa gönderdiğinizi biliyoruz
11/12/2022 13:14
A+
A-

TBMM Genel Kurulu’nda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile bağlı kuruluşların 2023 bütçe tekliflerinin görüşülmesine başlandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuşması sırasında HDP’ye yüklendi. Bakan Soylu, “Kimi dağa gönderdiğinizi biliyoruz” dedi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP sıralarına dönerek “Kimi dağa gönderdiğinizi biliyoruz” dedi.

“HDP BİZİ DAĞA GÖNDERDİ DEDİLER, ESAS HESABI SİZ VERECEKSİNİZ”

Bakan Soylu, “Birincisi Kürt düşmanı kimdir biliyor musunuz? 10 yaşındaki çocuğa kalaşnikof veren PKK ve HDP’dir. Hiç masum gibi bakma. Kimi kaçırdığını, kimi dağa gönderdiğini, annelerin sana nasıl belayla nefret ettiğini herkes bilmektedir. Ve cümlem şu: Burada tülbent atan Remziye Tosun sadece ve sadece PKK’nın kadro elemanıdır, devletin bütün kayıtlarında böyledir. Aynı zamanda son 5 yılda 1230’un üzerinde Türkiye’ye teslim olan PKK terör örgütünden kişiler var, teröristler var. Geldiler ve HDP bizi dağa gönderdi dediler. Esas hesabı siz vereceksiniz, siz” ifadelerini kullandı.

BAKAN SOYLU’DAN İYİ PARTİ’YE: ESEFLE DEĞERLENDİRİYORUM

Milletvekilleri, Genel Kurul’da söz aldı. İYİ Parti Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenerek, “Kendi ifadenizden söylüyorum sayın bakanım. Diyorsunuz ki ‘Haftada 5 bin uyuşturucu satıcısı yakalıyoruz’. Bu; ayda 20 bin, yılda 260 bin uyuşturucu satıcısı anlamına gelir. Bu kadar satıcının olduğu yerde kullanıcı sayısını düşünmek bile istemiyorum. Ya matematikle aranız yok ya da siz Türkiye’yi İçişleri Bakanlığı’nız döneminde bir uyuşturucu merkezi haline getirmişsiniz” diye konuştu.

Bakan Soylu ise Dervişoğlu’na cevaben, “İYİ Parti’nin grup başkan vekilini dinledim ve tavsiyelerini de aldım. Konuşma metnini tamamen iftiraya hem devlete hem bizlere tamamen hakarete ve maalesef tamamen Türkiye Cumhuriyeti’ni suçlayıcı bir anlayışa döndürüp, Türkiye’nin terörle şanlı mücadelesine bir cümle bile ayırmamasını esefle değerlendiriyorum. Hiçbir şey söylemedim, söylemeyeceğim. Ben nasıl dinlemişsem akşamleyin söyleyeceklerimi de yerlerinde oturarak dinlemelerini kendilerine tavsiye ederim. Aynı zamanda da söyleyeceklerimi teker teker not almanızı ve kendi içinizde bir muhasebe yapmanızı da ben size tavsiye ediyorum” dedi.

Kaynak: Türkgün