Dolar 44,6787
Euro 52,3812
Altın 6.835,82
BİST 13.880,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Yağmurlu
İstanbul
10°C
Yağmurlu
Cts 13°C
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 17°C

HAKAN ŞÜKÜR’DEN SERT SOMA MESAJI!

HAKAN ŞÜKÜR’DEN SERT SOMA MESAJI!
19/05/2014 23:46
A+
A-

“Önce vicdanlara, sonra Soma’ya duvar ördüler. Örte örte, öre öre, vura vura. Halkına karşı bir zihniyet ama nereye kadar?”İSTANBUL Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür, Soma’daki maden ocağı ardından iki girişin kapatılmasına ilişkin, “Önce vicdanlara, sonra Soma’ya duvar ördüler. Örte örte, öre öre, vura vura. Halkına karşı bir zihniyet ama nereye kadar?” diye yazdı.

Hakan Şükür, Twitter’deki hesabında 301 madenciye mezar olan Soma maden ocağındaki yangının tamamen söndürülebilmesi amacıyla iki girişin beton bloklarla kapatılmasına ilişkin fotoğrafı paylaşırken, “Önce vicdanlara,sonra Soma’ya duvar ördüler. Örte örte, öre öre, vura vura. Halkına karşı bir zihniyet ama nereye kadar?” tweet’ini paylaştı.

Tweet’ine bazı kesimlerden tepki, bazısından da övgü alan Şükür, diğer tweetlerinde, “Soma’da ki haksızlıkları savunanlar, hırsızlığı da savunmuştu. Şahsıma ettikleri küfürler ve hakaretler için avukatlar gereğini yapacak. Edepsizlere, edepsizce cevap bize yakışmaz. Önce Allah’a sonra hukuka havale ediyorum” diye yazdı.

İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, ‘Zeki ve vicdan ehli takipçilerinden’ özür dileyerek ‘Soma’ya duvar ördüler’ tweet’ini biraz açmak istediğini kaydederken şöyle devam etti:

“Soma’ya duvar ördüler’ derken, maden faciasındaki toplumsal ve vicdani gerçekleri kastetmiştim. Temsili olarak maden ocağının resmini koydum. ‘Madenin girişini kapıyorlar’ ile ‘Soma’yı ördüler’ arasındaki fark siyahla beyaz gibi. Doğruları ve inandığımı söylemekten vazgeçmeyeceğim. Kimin ne anladığı; zekası ve vicdanı ile alakalıdır. Ve tabii ki suçluluk psikolojisi ile sesin yüksek çıkma ihtimalini de düşünmek mümkün. Sözü biten hakarete sığınır. Hangi duvarı örerseniz örün, vicdan ehli insanların içindeki yangını söndürmek çok daha çaba gerektirecek.”

dha