Dolar 44,6144
Euro 52,4639
Altın 6.812,73
BİST 14.073,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Az Bulutlu
İstanbul
13°C
Az Bulutlu
Paz 14°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 18°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na Hatay Havalimanı tepkisi: Bunlarda yalan diz boyu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na Hatay Havalimanı tepkisi: Bunlarda yalan diz boyu
20/02/2023 20:16 | Son Güncellenme: 20/02/2023 20:25
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem sonrası pisti hasar gören Hatay Havalimanı hakkında iftiralarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay Havalimanı’nı CHP’li belediyelerin değil, Kalyon İnşaat’ın onardığını vurgulayarak “Haddini bil, bu senin işin değil. Anlamazsın bu işlerden. Ama yalan bunlarda diz boyu” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık depremler sebebiyle pisti hasar gören Hatay Havalimanı’nda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) onarım çalışmalarını başlattığını iddia ederek, “Kapanan Hatay Havalimanı’nı onarıyoruz. Gelsinler tutuklasınlar” ifadelerini kullanmıştı.

“HADDİNİ BİL! BU SENİN İŞİN DEĞİL, ANLAMAZSIN BU İŞLERDEN”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nın Hatay Havalimanı üzerinden başlattığı deprem provokasyonuna tepki göstererek “Hatay Havalimanımızı 1 hafta içerisinde insani yardım uçaklarına ve yolcu uçuşlarına açtık. Ancak, ana muhalefetin başındaki zat Hatay Havalimanı’nı da kendi belediyelerinin imar ettiğini onardığını… Bu tür yalanları söylemeye devam ediyor. Ya haddini bil! Bu senin işin değil, anlamazsın bu işlerden.” dedi.

“BELEDİYENİN GELİP DE ORAYI İMAR ETMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL”

“Bugüne kadar hep sustum sustum. Bulunduğum makam beni susmaya icbar etti.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dürüst ol, bir gün de dürüst olduğunu görelim. Maalesef böyle bir dürüstlük yok. Bizzat Hatay’a geldiğim gün genel başkanvekilimi oraya gönderdim ve yerinde git gör… Zira oranın yapılması döneminde Binali Bey bakandı. Ne olduğunu ne bittiğini biliyor. Orada böyle belediyenin gelip de orayı imar etmesi söz konusu değil. Ama yalan bunlarda diz boyu.” ifadelerini kullandı.

“KALYON İNŞAAT ONARDI”

Hatay Havalimanı’ndaki pist onarımını Kalyon İnşaat’ın yaptığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nitekim; isim vereceğim. İstanbul Havalimanı ortaklarından Kalyon İnşaat orayı 5 günde eline aldı ve süratle bitirip yaptı ve milletimize teslim etti. İşin aslı bu!” şeklinde konuştu.

 

Kaynak: Türkgün