Dolar 44,5178
Euro 52,0832
Altın 6.846,63
BİST 13.563,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 12°C
Cum 10°C
Cts 13°C
Paz 15°C

CHP: “TAYYİP’E KALSA HER EVE KAYYUM ATAYACAK”

CHP: “TAYYİP’E KALSA HER EVE KAYYUM ATAYACAK”
22/06/2016 14:44
A+
A-
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu teröre destek veren belediyelere kayyum atanmasına ilişkin yasa tasarısı hazırlanmasına “Tayyip Erdoğan’a kalsa her eve bir kayyum atayacak. Kaç çocuk yapacaksın, ne giyindin, iftara kalktın- kalkmadın diye kayyum atacaklar” dedi.
Sezgin Tanrıkulu, teröre destek veren belediyelere kayyum atanmasına ilişkin yasa tasarısı hazırlanmasına yönelik bir soruyu şöyle yanıtladı:

“Bilmeyen diyecek ki bu devlette bunları önleyecek yasal mevzuat yok, hükümetin eli kolu bağlı, bundan dolayı belediyeler terör örgütlerine yardım ediyor, bizde elimiz kolumuz bağlı seyrediyoruz sanıyordur. İçişleri Bakanlığı, Sayıştay’ın teftiş yetkisi var. Savcılar var bu ülkede. Bunlar varsa önleme noktasında önlememişseniz sizin kabahatiniz. Bu algı operasyonu, gündem saptırma operasyonu. Eğer böyle bir şey varsa, yaptıklarını önlememişseniz sizin kabahatiniz. Mevzuatta birden fazla hüküm var engelleyecek. Neredeyse evlere atayacaklar kayyum. Tayyip Erdoğan’a kalsa her eve bir kayyum atayacak. Kaç çocuk yapacaksın, ne giyindin, iftara kalktın-kalkmadın diye kayyum atacaklar. Bu hale geldik.”

DHA