Dolar 44,5811
Euro 51,4630
Altın 6.704,43
BİST 12.936,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 17°C
Çar 15°C
Per 14°C

CHP: SURIYELI MUHALIFLER, GAZIANTEP’I ÖRGÜTLENME ÜSSÜ GIBI KULLANIYO

CHP: SURIYELI MUHALIFLER, GAZIANTEP’I ÖRGÜTLENME ÜSSÜ GIBI KULLANIYO
19/09/2013 15:03
A+
A-

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Sarindağ, Suriyeli muhaliflerin Gaziantep’i örgütlenme üssü gibi kullandıklarını öne sürdü.

Serindağ, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin Suriye politikasını eleştirdi. Türkiye’nin Ortadoğu’da artık olaylara yön veren değil, bölge ile ilgili alınan kararların sonradan tebliğ edildiği bir ülke haline geldiğini savunan Serindağ, bu nedenle özellikle Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun artık hayalden gerçeğe dönmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin görüşü alınmadan, batı ülkeleri, ABD ve Rusya’nın Suriye ile ilgili bir plan üzerinde anlaştığını, Türkiye’ye yalnızca bu kararın tebliğ edildiğini kaydeden Serindağ, ülkeyi dış politikada bu hale getiren Davutoğlu’nun artık görevini bırakması gerektiğini ileri sürdü.

Suriye sınırında güvenliğin sağlanamadığını öne süren Serindağ, bu sorundan etkilenen illerden birinin de seçim bölgesi olan Gaziantep olduğunu belirtti. Resmi rakamlara göre Gaziantep’teki sığınmacı sayısının 32 bin olduğunu ancak bu rakamın aslında 250-300 bine ulaştığını ifade eden Serindağ, “Kayıt altında olmayan bu sığınmacıların kentte ne nerede oldukları ne yaptıkları da belli değil. Bu, bölge için büyük bir risk. Suriyeli muhalifler Gaziantep’i örgütlenme üssü gibi kullanıyorlar” dedi.

Türkiye’nin daha önce de Irak’tan, Bosna’dan, Bulgaristan’dan sığınmacı kabul ettiğini ancak hiçbirinde şimdiki gibi güvenlik sıkıntısı olmadığını kaydeden Serindağ, ülkede şu an ne kadar Suriyeli olduğunun bile bilinmediğini savundu.

-“TOKİ rant aracı gibi”

Gaziantep’te, kent merkezinde bulunan stadyumun yıkılarak yerine alışveriş merkezi yapılmasının planlandığını belirten Serindağ, “Stadyumu da başka bir yere kuracaklarını söylüyorlar. Aslında hükümet burayı TOKİ’ye verecek ve buradan yandaşlara rant sağlanacak. TOKİ artık yandaşlara rant aracı gibi. Oradaki stadyum yıkılacaksa bile yerine halkın nefes alabileceği bir meydan yapılmalı. Kaldı ki stadyumun yerine alışveriş merkezi yapılmasına kentte herkes karşı” diye konuştu.

aa