Dolar 44,6144
Euro 52,4639
Altın 6.812,73
BİST 14.073,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Az Bulutlu
İstanbul
13°C
Az Bulutlu
Paz 14°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 16°C

“BAŞBAKAN YİNE BAŞKANLIK DEDİ”

“BAŞBAKAN YİNE BAŞKANLIK DEDİ”
20/11/2016 17:44
A+
A-
Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Tuzla İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Başbakan Yıldırım’ı Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci ve teşkilat üyeleri karşıladı.
Ziyarete, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ve bazı milletvekilleri eşlik etti. Başbakan, AK Parti Tuzla İlçe Başkanlığı Konferans Salonu’nda kendisini bekleyen Tuzlalılar’a seslendi. Anayasa ve Başkanlık sistemi tartışmalarına değinen Başbakan Binali Yıldırım CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerine yanıt verdi. Yıldırım,” Sayın Kılıçdaroğlu, rejim tartışması 1923’te bitti. Türkiye “Cumhuriyet” dedi, rejimini seçti. Rejim değiştiren yok. Şunu bir anla artık. Değişen sadece hükümet sistemi. Hükümet sistemi de aynen belediye başkanlığı gibi… İşi büyütmeye lüzum yok. 80 senedir Türkiye’de belediyeler seçiliyor. Türkiye bölündü mü? İstanbul’un büyükşehir belediyesi var, meclisi de var. Belediye başkanı seçiliyor. Aynı gün meclisi de seçiliyor. Şimdi de aynısı olacak. Hem meclis seçilecek hem cumhurbaşkanı seçilecek. Aynı gün seçilecek. Aynı sürede görev yapacaklar. Tekrar seçime gidecekler. Yine aynı gün seçime gidecekler. Olan bu” dedi.

“BAŞKANLIKTA KOALİSYON YOK”

“Başkanlık mutlak ve mutlak tek başına iktidar demek. Güçlü siyasi irade demek. Başkanlıkta koalisyon yok” diyen Yıldırım CHP’ye yönelik eleştirilerine şu şekilde devam etti: “Koalisyon olmayınca artık, CHP’nin umudu da yok. Ne yapacak ? Tek umudu koalisyon ortağı olmak. Şimdi bakıyor o sistemde o da gidiyor. Böyle yapacağına kardeşim. Milletin gözüne gir, belki millet, ‘Hadi bir de seni deneyelim’ der.”

15 TEMMUZ GAZİSİ DUYGULANDIRDI

Başbakan Yıldırım, konuşmasının ardından 15 Temmuz gecesi Tuzla’da yaşanan olaylarda darbeci askerlerin kurşunuyla kolunu kaybeden Üzeyir Civan’ı kürsüye davet etti. Kızıyla birlikte kürsüye çıkan Gazi Civan, o gece neler yaşadıklarını anlattı. Civan, “Ben kolumu kaybettim ama vatanımı kaybetmedim. Keşke bin kolum olsa da vatan uğruna feda etsem” dedi. Bu esnada Başbakan ve salondakilerin duygulandıkları görüldü. Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz Gazisi Üzeyir Civan’a Türk Bayrağı hediye etti.

DHA