Dolar 44,2779
Euro 51,2412
Altın 6.623,01
BİST 13.047,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 7°C
Yağmurlu
İstanbul
7°C
Yağmurlu
Cts 10°C
Paz 10°C
Pts 11°C
Sal 11°C

ARINÇ: DEMOKRATIKLEŞME PAKETI BÜTÇEDEN ÖNCE YASALAŞACAK

ARINÇ: DEMOKRATIKLEŞME PAKETI BÜTÇEDEN ÖNCE YASALAŞACAK
22/10/2013 21:49
A+
A-

Başbakan Yardımcısı Arınç,”Seçim sistemi dışındaki bütün konular Bakanlar Kurulu’nda imzada…Bir paket olarak Meclis’e gelecek. Bütçeden önce yasalaşması mümkün olabilecek” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, seçim sistemi hariç, demokratikleşme paketinde açıklanan düzenlemelerin “torba tasarı” olarak Meclis’e sunulacağını belirterek, bütçeden önce yasalaşmasının mümkün olabileceğini söyledi.

Arınç, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, “Seçim sistemi dışındaki bütün konular Bakanlar Kurulu’nda imzada…. Ayrı ayrı tasarılar yerine, bir paket olarak Meclis’e gelecek. Çünkü onların konsepti bir. Başbakan’ın açıkladığı konuları bir arada düşünüyoruz” dedi.

2014 yılı bütçesinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşüldükten sonra 10 Aralık’ta Genel Kurul’da ele alınmaya başlayacağını hatırlatan Arınç, demokratikleşme paketinin bütçeden önce, 10 Aralık’a kadar yasalaşmasının mümkün olabileceğini kaydetti. Arınç, ”Paket olduğu için üç bölüm de olsa, iki bölüm de olsa bir sıkıntı olmaz” diye konuştu.

Seçim sistemi konusunda diğer partilerden öneri gelmediğini belirten Arınç, “Herhalde sonunda, ‘bugünkü sistem devam etsin’ diyecekler. Tartışmalara bakıp kararımızı vereceğiz” dedi.

aa