Dolar 44,2976
Euro 51,3018
Altın 6.406,80
BİST 13.047,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
10°C
Hafif Yağmurlu
Pts 10°C
Sal 11°C
Çar 12°C
Per 14°C

Adan: PKK isimli haysiyet yoksunu çeteye, milletimiz de, Mehmet’imiz de boyun eğmeyecektir

Adan: PKK isimli haysiyet yoksunu çeteye, milletimiz de, Mehmet’imiz de boyun eğmeyecektir
05/11/2017 23:59
A+
A-

MHP’li Adan: PKK isimli haysiyet yoksunu çeteye, milletimiz de, Mehmet’imiz de boyun eğmeyecektir

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Celal ADAN,”Mazide işgalcinin gemisine kafa tutanların torunları; atide de işgalcinin satılık namlularına teslim olmayacaktır. Yüz yıl önce Akif yazmıştır; ”Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez; / Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez”. 15 Temmuz’da gelenler nasıl sindiremediyse; bunlar da sindiremeyecektir. Gelenler; geldikleri gibi gitmeye mahkûmdur. “dedi.Adan’ın açıklamaları şu şekilde: Son günlerde; Güneydoğu Anadolu’nun bazı şehirlerinde, bir takım terör saldırıları yaşanmıştır. Bu hain saldırıların sonucunda askerlerimiz, polislerimiz, korucularımız şehit olmaktadır. Şer odakları tarafından eline silah verilen ve zembereği kurularak meydana salınan PKK isimli kiralık katil şebekesi; kudurmuş gibi Türkiye’ye saldırmaktadır. Karanlık örgütün karanlık mermileri tarafından şehit edilen o kahramanlarımız ise bu ülkenin sınır taşları, hudut bekçileri olarak memleketin namusunu korumak uğruna toprağa düşmektedir.

20’li yaşlarında, gençliğinin baharında iken; bu ülkenin baharı hazana dönmesin diye, kendini feda eden Asım’ın nesline karşı bizlerin de elbet borcu vardır. Bu borç ise üzerimize çullananların hangi amacı taşıdıklarını, etrafımızdaki ateş çemberinin niye birden alevlendiğini analiz etmek ve ona göre tavır geliştirmektir. PKK, DAEŞ, FETÖ, DHKP-C gibi farklı isimleri, farklı yüzleri, farklı maskeleri kullanan ama aynı kuvvet merkezi tarafından sevk edilen eşkıya sürüsü; Türkiye Cumhuriyeti’nin istikrar, istikbal ve istiklal kavgasına taarruz etmektedir. İktidarı ve muhalefetiyle herkesin vazifesi; topyekûn memleket hayrına saf tutmaktır.

Karşımızda omuz omuza verip dişlerini bileyenler; Mehmet Akif’in Çanakkale’ye saldıran işgalci gürûhunu tasvir ederken dediği gibi “taunlara zûl gelecek rezil bir istilânın” figüranlarıdır. Bunlara karşı ihtiyacımız olan Gelibolu ruhudur, Malazgirt ruhudur, Kocatepe ve 15 Temmuz ruhudur. Devir; sırf iktidarı zayıflatmak için Silahlı İnsansız Hava Araçları’nın sivil unsurları vurduğuna dair bozguncu söylemler geliştirmek devri değildir. Zaman; sadece Sayın Cumhurbaşkanı’na saldırmak için, PKK’nın Suriye’deki acenteliğini yapan PYD’yi savunma zamanı değildir. Vakit; ordubozanlık vakti değil, şanlı Türk ordusunun yanında durmanın vaktidir.

40 yıllık planlarıyla, afyonlanmış adamlarıyla, okyanus ötesinden kuşatılmış silahlarıyla gelenler; bozguna uğramaya mahkûmdur. Dün önce Sütçü İmamları, sonra Kızılcahamam Ülkücü Şehitler Anıtı’na isimleri yan yana kazınmış binlerce şehidi bu millet yetiştirmiştir. Bugün ise Halisdemirleri, Fethi Sekinleri çıkarmış bu milletin; yarın da bağrından yeni destanlar çıkaracağı kesindir. Bu memleketin bütün evlatlarının boynuna borç olan ise; bu destanın gür sesini bastırmak için yükseltilen aykırı seslerin kakofonik orkestrasına dâhil olmamaktır.

Mazide işgalcinin gemisine kafa tutanların torunları; atide de işgalcinin satılık namlularına teslim olmayacaktır. Yüz yıl önce Akif yazmıştır; ”Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez; / Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez”. 15 Temmuz’da gelenler nasıl sindiremediyse; bunlar da sindiremeyecektir. Gelenler; geldikleri gibi gitmeye mahkûmdur.

Türk’ün tarihi; işgal girişimlerine karşı verilen destansı direnişlerin tarihidir. Türk tarihi; en karanlık anda dahi yeni baştan dirilişlerin tarihidir. Kendisine karşı hücuma kalkanların rüyalarını, bu millet defalarca kâbusa çevirmiştir. Yine çevirecektir. PKK isimli haysiyet yoksunu çeteye, milletimiz de, Mehmet’imiz de boyun eğmeyecektir.