Dolar 32,3696
Euro 34,9488
Altın 2.325,48
BİST 9.094,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

MHP’li Kalyoncu: CHP’li Belediyeler imar, altyapı, su ve kanalizasyon politikalarına baksın

A+
A-

MHP’li Kalyoncu: CHP’li Belediyeler imar, altyapı, su ve kanalizasyon politikalarına baksın

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, Tunç Soyer’i İzmir’deki su kirliliği üzerinden vurdu. Kalyoncu, “CHP’li Belediyeler imar, altyapı, su ve kanalizasyon politikalarına baksın orman politikası belirlemek işleri mi?” diye sordu.

Kalyoncu’nun yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Bir belediye başkanının görevi öncelikli olarak kendi sorumluluğunu yerine getirmektir. İzmir Büyükşehir Belediyesi de kendi yetki alanı olan il sınırları içerisinde Gediz Nehri Yönetim Planında üzerine düşen görevleri yerine getirmiş mi? Bu soru cevapsız dururken Tunç Soyer ‘ben şov yapıyorsam çıksın doğrusunu yapsınlar’ diyor. Anlamıyor ki, kendi yapması gereken görevler var ve yapılmıyor. Kasket takıp dolaşmak ama işini yapmamak şovdur. Kendi sorumluluğunu yerine getirmeden etrafa direktifler göndermek şovdur.

Gediz Havzası için Soyer kendi görevlerini yapsın!

Gediz Nehri merakı ve yetki aşımı ile havzada dolaşması enteresan! Bizce de Gediz Nehri havzası ele alınmalıdır. Daha önce kamuoyuyla paylaştığımız gibi, yapılacak işlerin yol haritası Havza Yönetim Planında ortaya konulmuştur. Soyer’in yapması gereken nehir boyunca yürüyüp fotoğraf çektirmek değil, yönetimindeki kurumların bu yol haritasına göre eyleme geçmesini sağlamaktır.

Tahtalı Barajına fosseptik karışmaya devam ediyor!

Çevre kirliliği, insan sağlığını doğrudan tehdit etmektedir. Madem Tunç Soyer bu kadar çevreci ve halkçıdır öyleyse İzmir’in içme suyunu karşılayan Tahtalı Barajına karışan fosseptiği önlesin.  Körfeze giden kanalizasyon akışını durdursun. Kanalizasyon ve yağmur suyu kanallarını tamamen ayırsın.

Su sıkıntısından bahsedip sorumluluk almamak nasıl bir iştir? Şehrimize yağan yağmur suyunu depolamak yerine kanalizasyona karışmasını bir değerlendirsin.

Flamingoların başkanı İzmir için de bir şey yap

Küçük Menderes Nehrinin kirlilik durumundan haberi var mı? Küçük Menderes Nehrini kirleten kaynakların neredeyse tamamı İzmir Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanında. Neler yapmış anlatsın!

Bu konular doğrudan Tunç Soyer’in görev ve sorumluluğundadır. Üstelik kendisi şov yaparken şehrin sorunlarının çözümünü de başkasından beklemektedir.

Kasket takmakla işler çözülmüyor, bir de flamingolara sormak lazım. İzmir Körfezine bu kadar atığın girmesine sebep olan, kirleten sonra da Gediz Nehri diye onu bunu suçlayan başkanlarından memnunlar m? Flamingoların başkanı biraz İzmir için bir şeyler yap, şovu bırak artık.

CHP’li Belediyeler imar, altyapı, su ve kanalizasyon politikalarına baksın orman politikası belirlemek işleri mi?

CHP’li belediyeler vazifeleri olmayan işler peşinde koşarken şehirlerdeki kayıp kaçak oranları, arıtma tesisleri, kanalizasyon sistemleri, yeşil alanların durumu, iklim değişimine uyum, afetlere karşı önlem, imar, altyapı ve trafik sorunları şehirleri boğuyor. Bunlara yönelik politikaları herhalde vatandaş geliştirecek. Şehirlere hizmet yerine vazifeleri olmayan işlerle iştigal ediyorlar.

Bu 11 Büyükşehir Belediye Başkanı şehirlerindeki yeşil alan oranlarını ve yeterliliklerini açıklasın. Şehirlerde bitkilendirme çalışmalarında kullanılan bitkiler ile ilgili bilgileri var mı? Karbon emilimi ne kadardır? Alerjik özelliği var mı? Kuraklığa dayanıklı mı? Yıllık su ihtiyaçları ne kadardır? Ve köklenme durumları alt yapıya zarar veriyor mu? Bu zarar ne düzeyde?

Şehirlerdeki yeşil alanların sulaması için vahşi sulamayla ne kadar su harcanıyor? Tankerle vahşi sulamalarda israf ne düzeyde? Bu sulamalardan kaynaklı yılda kaç trafik kazası gerçekleşiyor? Yeşil alanların sulama sisteminde kapalı sistem ve damla sulama oranı ne? Ve bu alanların sulamasında alternatif su kaynakları kullanılabilir mi? Şehirlerinde alternatif su kaynağı potansiyeli ne? Yağmur hasadı yapmaya başladılar mı? Bunları halledin, şehirleri felaketlere karşı dayanıklı hale getirin, iklim değişikliğinin şehirlere etkilerini nasıl en aza indirebileceğinizi tartışın. Asıl işlerinizin ürünlerini ortaya koyun sonra diğer önerilerinize itibar edilsin.

Kendilerine buradan çağrımdır. Üzerinize vazife olan işleri tam yerine getirin. İnsanlarımıza yaşanabilir şehirler ve hizmetler sunun sonra da başka önerileriniz varsa anlatın da dinleyelim.

Belediyelerin paralarını sokağa atmayın. Şov yapmaktan vazgeçin!

Türkgün