MHP’li Feti Yıldız:’İnfaz Kanunu’ hakkında merak edilenleri açıkladı ve habercilere seslendi
MHP’li Feti Yıldız: Bazı haberciler ülke meselelerinde ‘futbol takımı taraftarlığından’ öte geçemedi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, medya kuruluşlarını eleştirerek televizyonlardaki olumsuz haberlerin sürekli öne çıkarılmasını ve olumlu gelişmelerin göz ardı edilmesini eleştirdi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, bazı medya kuruluşlarını sert bir dille eleştirdi. Yıldız, televizyon kanallarında sürekli olarak olumsuz haberlerin öne çıkarılarak olumlu gelişmelerin göz ardı edildiğini vurguladı. Medyanın tarafsızlığını sorgulayan ve haberlerin dengeli bir şekilde sunulması gerektiğini savunan Yıldız, kamuoyunun doğru ve objektif bilgilendirilmesi gerektiğini ifade etti.
‘futbol takımı taraftarlığından öte’ bir yaklaşım göstermenin zamanı gelmedi mi?
Medya mensuplarına sert eleştirilerde bulunan MHP’li Feti Yıldız, medya üyelerini daha adil ve yapıcı bir yaklaşım sergilemeye davet etti. “Bazı televizyonlarda 7/24 en küçük olumsuzlukları bile öne çıkarırken, iyi şeyleri görmezden gelen hatta saklamaya çalışan sözüm ona haberci-programcı takımı; ülke meselelerinde ‘futbol takımı taraftarlığından öte’ bir yaklaşım göstermenin zamanı gelmedi mi? Hayırlı cumalar.” ifadelerini kullandı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ‘İnfaz Kanunu’ hakkında merak edilenleri açıkladı
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medya hesabından ‘İnfaz Kanunu’ hakkında açıklama niteliğinde detaylı bir yazı paylaştı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili, Anayasa Komisyonu Üyesi Feti Yıldız, hapis cezası infazının hastalık nedeni ile ertelenmesiyle ilgili TBMM’de yaptığı konuşmanın ardından birçok soruyla karılaştığını belirterek sosyal medya hesabından ‘İnfaz Kanunu’ hakkında açıklama niteliğinde bir yazı paylaştı.
MHP’li Feti Yıldız’ın açıklamasının tamamı şu şekilde:
Hapis cezası infazının hastalık nedeni ile ertelenmesiyle ilgili Adalet Bakanlığı Bütçesi üzerine TBMM ‘de yaptığım konuşmadan sonra vatandaşlarımızın çok yoğun sorularıyla karşılaşıyorum.
Bu nedenle İnfaz Kanunu’nun
16. Maddesi fıkralarını yani işin esasını aktarıyorum.
1) Akıl hastalığına tutulan hükümlünün cezasının infazı geriye bırakılır ve hükümlü, iyileşinceye kadar Türk Ceza Kanununun 57 nci maddesinde belirtilen sağlık kurumunda koruma ve tedavi altına alınır.
Sağlık kurumunda geçen süreler cezaevinde geçmiş sayılır.
(2) Diğer hastalıklarda cezanın infazına, resmî sağlık kuruluşlarının mahkûmlara ayrılan bölümlerinde devam olunur.
Ancak bu durumda bile hapis cezasının infazı, mahkûmun hayatı için kesin bir tehlike teşkil ediyorsa mahkûmun cezasının infazı iyileşinceye kadar geri bırakılır.
(3) Yukarıdaki fıkralarda belirtilen geri bırakma kararı, Adlî Tıp Kurumunca düzenlenen ya da Adalet Bakanlığınca belirlenen tam teşekküllü hastanelerin sağlık kurullarınca düzenlenip Adlî Tıp Kurumunca onaylanan rapor üzerine, infazın yapıldığı yer Cumhuriyet Başsavcılığınca verilir.
Geri bırakma kararı, mahkûmun tâbi olacağı yükümlülükler belirtilmek suretiyle kendisine ve yasal temsilcisine tebliğ edilir.
Mahkûmun geri bırakma süresi içinde bulunacağı yer, kendisi veya yasal temsilcisi tarafından ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına bildirilir.
Mahkûmun sağlık durumu, geri bırakma kararını veren Cumhuriyet Başsavcılığınca veya onun istemi üzerine, bulunduğu veya tedavisinin yapıldığı yer Cumhuriyet Başsavcılığınca, sağlık raporunda belirtilen sürelere, bir süre bulunmadığı takdirde birer yıllık dönemlere göre bu fıkrada yazılı usule uygun olarak incelettirilir.
İnceleme sonuçlarına göre geri bırakma kararını veren Cumhuriyet Başsavcılığınca, geri bırakmanın devam edip etmeyeceğine karar verilir.
Geri bırakma kararını veren Cumhuriyet Başsavcılığının istemi üzerine, mahkûmun izlenmesine yönelik tedbirler, bildirimin yapıldığı yerde bulunan kolluk makam ve memurlarınca yerine getirilir.
Bu fıkrada yazılı yükümlülüklere aykırı hareket edilmesi hâlinde geri bırakma kararı, kararı veren Cumhuriyet Başsavcılığınca kaldırılır.
Bu karara karşı infaz hâkimliğine başvurulabilir.
(4) Hapis cezasının infazı, gebe olan veya doğurduğu tarihten itibaren bir yıl altı ay geçmemiş bulunan kadınlar hakkında geri bırakılır.
Çocuk ölmüş veya anasından başka birine verilmiş olursa, doğumdan itibaren iki ay geçince ceza infaz olunur.
(5) Kapalı ceza infaz kurumuna girdikten sonra gebe kalanlardan koşullu salıverilmesine altı yıldan fazla süre kalanlar ile eylem ve tutumları nedeniyle tehlikeli sayılanlar hakkında dördüncü fıkra hükümleri uygulanmaz.
Bu kişilerin cezasının dördüncü fıkrada öngörülen kısmı, ceza infaz kurumlarında kendileri için düzenlenen uygun yerlerde infaz olunur.
(6) Maruz kaldığı ağır bir hastalık veya engellilik nedeniyle ceza infaz kurumu koşullarında hayatını yalnız idame ettiremeyen ve toplum güvenliği bakımından ağır ve somut tehlike oluşturmayacağı değerlendirilen mahkûmun cezasının infazı üçüncü fıkrada belirlenen usule göre iyileşinceye kadar geri bırakılabilir.
KAYNAK: Türkgün