Dolar 44,3470
Euro 51,4650
Altın 6.292,06
BİST 12.946,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Çar 12°C
Per 14°C
Cum 19°C
Cts 15°C

TÜRK DEVLETİNE KURULAN KUMPAS…..

TÜRK DEVLETİNE KURULAN KUMPAS…..
20/03/2014 13:22
A+
A-

Son günler de yaşadığımız olayları analiz edecek olursak bu soruya vereceğimiz cevap ta,maalesef EVET olacaktır.1972348_385442528265180_1644201518_n

30 Mart öncesinde AKP’nin ekmeğine yağ sürecek bazı provokasyonlar devreye sokulabilir. PKK ve KCK ile anlaşan istihbarat örgütleri Recep Tayyip ERDOĞAN’ın konumunu güçlendirmek ve seçimler de yüzde 38’in altına düşürmemek için böyle bir kaos planını devreye sokabilirler.

OHAL’ın devreye sokulması demek seçimlerin iptal edilerek ileri bir atrihe alınması demektir ki,bunun kime hizmet edeceği açıkça ortadadır.Ergenekon tutuklularının birdenbire suçsuz ilan edilip serbest bırakılması boşuna değildir.Nitekim PKK elebaşlarından Duran Kalkan yaptığı açıklamalar da Başbuğ ve Perinçek’in tahliyelerine karş çıkmadığını beyan etmiştir.

Bir diğer önemli açıklama ise AKP’li eski milletvekili Fevzi Başaran’a aittir.Başaran Anayasa Mahkemesi’ndeki AKP kapatma davasında Başbuğ’un Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine askeri üyeyi ikna ettiğini açıklamıştır..Bu açıklama Tayyip Erdoğan ve İlker Başbuğ tarafından henüz yalanlanmamıştır.

Güneydoğu belediyelerin BDP ye yani PKK’ya teslim edilmesi AKP ninde buna rıza göstererek özerkliği fiilileştirmiş olacak. Bu fiili sürecin sonunda olup bitenlere karşı Ordunun da kayıtsız kalması planlanmıştır. Bu sürecin sonunda, AKP Cumhurbaşkanlığı seçiminde İlker Başbuğ’u aday gösterirse kimse şaşırmasın..

Cemaat, Türkiye’nin yeni düzeni kurulurken, PKK’nın söz sahibi yapılması sürecine karşı çıkmıştır.Recep Tayyip ERDOĞAN ile Cemaat arasındaki asıl anlaşmazlığın sebebi budur. Cemaat Kürt meselesine çözüm konusunda özerkliği kabul eden AKP ile ters düşmüştür.Bu ters düşme nedeniyle OSLO’daki gizli görüşmeleri kamuoyuna deşifre etmiştir.

AKP ve PKK Cemaate karşı savaş ilan etmiştir.Muhtamelen seçimlerin sonrasında Cemaate örgüt suçlamasıyla operasyonlar yapılacak ve pek çok tutuklamalar olacaktır. MİT,AKP ve PKK arasındaki anlaşma Türk Milletinden saklanmakta ve Recep Tayyip ERDOĞAN’ın tek kişilik hegemonyasına zemin hazırlanmaktadır.

Aslında en büyük kumpas Hükümeti yönetenler tarafından Türk Devletine kurulmuştur.Kürtlere verilecek Özerklik konusunda açıklama yapan BDP ye destek vernek için MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın yakınları da bizzat BDP saflarına katılmıştır.

Ne acıklı manzara değil mi..?

Ertuğrul KALAFAT