KILIÇ: SOSYAL MEDYASIZ BIR HAYAT DÜŞÜNEMIYORUZ
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, sosyal medyanın fazlasının zarar olduğunu belirterek, ”Bunun alternatiflerini ortaya koymak lazım. Alternatiflerinden bir tanesi satranç etkinlikleri” dedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğiyle ilkokul 1. sınıf öğrencilerine satranç takımı dağıtımı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Kılıç, satranç faaliyetlerini çok önemsediklerini belirtti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gittiği illerde çocuklara satranç takımı hediye etmeye gayret gösterdiğini anlatan Kılıç,satrancın akıl oyunları yönünden iyi bir etkinlik olduğuna dikkati çekti.
Bu güne kadar satrançla uğraşıp yanlış işlere yönelen kimseyi görmediğini vurgulayan Kılıç, çocuk sahibi ailelerin en büyük probleminin, çocukların bilgisayar başında geçirdiği süre olduğunu dile getirdi.
Bakan Kılıç, ailelerin bu konuda sıkıntılı ve kaygılı olduğunu, çözüm bulma konusunda kendilerini “çaresiz” hissettiklerini aktararak, “Bir gencin, bir çocuğun, günde 1-2 saat satranç oynaması, bu arada gözlerini bilgisayarda, zamanını sosyal medyanın olumsuzluklarından koruyor olması, gerçekten önemli bir kazanım. Bu iş gerçekten önemli” diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na satranca desteğinden dolayı teşekkür eden Kılıç, konuya “memleket meselesi” olarak olarak bakılması ve bununla ilgili çalışmaların artırılması gerektiğini kaydetti.
Twitter’da “beyinsiz adam” adıyla yazan bir kullanıcının olduğunu ve bu kişinin çok sayıda takipçisinin bulunduğuna dikkati çeken Kılıç, Gençlik ve Spor Dergisi’nin bu kişiyle bir söyleşi gerçekleştirdiğini söyledi.
-“Sosyal medyaya, satranç alternatifi”-
Söyleşiyi satır satır okuduğunu dile getiren Kılıç, şöyle konuştu:
”Hayatı sosyal medya olmasına rağmen, Twitter sayesinde Türkiye’ye tanınmış olmasına rağmen diyor ki ‘gençler Twitter, Facebook ve genel anlamda sosyal medyada fazla zaman geçirmesinler, aileler de gençlerin Twitter’da fazla zaman geçirmesine seyirci kalmasınlar.’ Yani bütün nimetler gibi fazlası zarar. Sosyal medyasız bir hayat düşünemiyoruz ama onun da fazlası zarar. Alternatiflerini ortaya koymak lazım. Alternatiflerinden bir tanesi satranç etkinlikleri.”
AA