Dolar 19,1845
Euro 20,9518
Altın 1.220,98
BİST 4.896,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Çok Bulutlu
İstanbul
14°C
Çok Bulutlu
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 16°C
Pts 13°C

Kabine yarın toplanıyor! Gözler kritik gündemde

Kabine yarın toplanıyor! Gözler kritik gündemde
05/02/2023 16:59
A+
A-

Kabine yarın toplanıyor! Gözler kritik gündemde

Kabine toplantısı yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılacak. Toplantının ana gündem maddesi Finlandiya ve İsveç’in NATO üyelik süreci olacak. Milyonların beklediği EYT düzenlemesi, vergi affı, kamu işçilerine zam ve taşerona kadro da masada görüşülecek konular arasında yer alıyor.

 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın Beştepe’de yoğun bir gündemle toplanacak.
Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) ilişkin düzenleme, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği, kamu işçilerinin zam pazarlığı, yaklaşan seçimler, geçici işçilere kadro gündemdeki konular arasında yer alıyor.
İLK GÜNDEM MADDESİ EYT
Kabine toplantısının ilk gündem maddesi bu hafta yasalaşması beklenen EYT düzenlemesi olacak. Toplantıda kademeli prim günü şartı ve aylık bağlanma katsayısına yönelik itirazların değerlendirilmesi bekleniyor.
GEÇİCİ İŞÇİLERE KADRO
Kabine toplantısında geçici işçilerle kadro düzenlemesine ilişkin çalışmalar da değerlendirilecek. Yaklaşık 300 bin geçici işçinin düzenlemenin yasalaşması ile ihtiyaç duyulan sektörlerde kadrolu çalışmasına olanak sağlanacak.
KAMU İŞÇİSİNE ZAM ORANI
700 binden fazla kamu işçisinin ücretlerine 2023-2025 döneminde yapılacak zam oranları da Kabine toplantısında değerlendirilecek.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in çalışma hayatına ilişkin başlıklarla ilgili Kabine’yi bilgilendirmesi bekleniyor.
İSVEÇ VE FİNLANDİYA’NIN NATO ÜYELİĞİ

İsveç’teki Kur’an-ı Kerim yakma eylemi sonrası atılacak adımlar bu çerçevede İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelik başvurularına karşı izlenecek tutum toplantıda ele alınacak.
SURİYE İLE DİYALOG SÜRECİ
Suriye ile başlatılan diyalog süreci ile Rusya-Ukrayna savaşındaki son gelişmeler de Kabine toplantının gündem maddeleri arasında yer alıyor.
MASADAKİ DİĞER KONULAR
Önümüzdeki günlerde hayata geçirilmesi beklenen 7. yargı paketi, seçim hazırlıkları ve yurt içi ve sınır ötesinde gerçekleştirilen terör operasyonları da Kabine toplantısında değerlendirilecek gündem maddeleri arasında yer alıyor.

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Türkgün