Dolar 38,4149
Euro 43,7601
Altın 4.095,06
BİST 9.432,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Çok Bulutlu
İstanbul
15°C
Çok Bulutlu
Paz 15°C
Pts 14°C
Sal 16°C
Çar 18°C

Zehir tacirlerine ağır bir darbe 13 milyar TL mal varlığına el konuldu

Zehir tacirlerine ağır bir darbe 13 milyar TL mal varlığına el konuldu
15/04/2025 18:12
A+
A-

Zehir tacirlerine uluslararası operasyon: 234 üst düzey suç örgütü üyesi gözaltında
Ali Yerlikaya uluslararası suç örgütlerine ilişkin düzenlenen operasyonda 9’unun yurt dışında 225’inin yurt içinde olmak üzere 234 üst düzey suç örgütü üyesinin gözaltına alındığını duyurdu.

Güvenlik güçleri, huzuru sağlamak ve suçun önüne geçmek için operasyonlarını sürdürüyor.

Yapılan operasyonlarla suçluya ve suça geçit verilmiyor…

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da uluslararası suç örgütlerine düzenlenen operasyona ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya, tek tek rakam vererek, üst düzey örgüt üyelerinin gözaltına alındığını söyledi.

İşte Bakan Yerlikaya’nın açıklamalarından satır başları:

“13 MİLYAR TL MAL VARLIĞINA EL KONULDU”
Hedefimizde 4 ayrı uyuşturucu satan örgüt vardı. Bu suç örgütlerinin uyuşturucu satıcılığı kara para aklamanın yanı sıra kasten adam öldürme, ateşli silahla yaralama, adam kaçırma ile şantaj gibi suçlar işlendikleri belirlendi.

Toplam 234 üst düzey suç örgütü üyesi gözaltına alındı. Bunların 10’u kırmızı bültenle aranıyordu. Operasyon sürüyor. 13 milyar TL mal varlığına el konuldu.

“ZEHİR TACİRLERİNE AĞIR BİR DARBE İNDİRDİK”
Europol ile yapılan iş birliği tarihe not düşürülecek kadar önemliydi. Europol kilit rol üstlendi. Bu işbirliği ile hedefteki şahısların takibi sağlandı. Bu iş birliği sayesinde polislerimiz Europol merkezine giderek Avrupalı analizcilerle birlikte çalıştılar. Suç ağları tespit edildi. Dünyanın 4 bir yanında faaliyet gösteren zehir tacirlerine ağır bir darbe indirdik.

“SINIR ÖTESİ SUÇLARDA SINIR TANIMIYORUZ”
5 ülkede eş zamanlı olarak gerçekleştirdiğimiz bu operasyonlar sınır ötesi suçlarda sınır tanımadığımızı göstermektedir.

Suç örgütleri şunu çok iyi bilmelidir ki hiçbir yer onlar için güvenli değildir. Onları karanlık deliklerde bulup çıkaracağımızı buradan bir kez daha söylüyoruz.

 

Kaynak: Türkgün

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.