Dolar 40,0474
Euro 46,9760
Altın 4.267,09
BİST 10.167,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 36°C
Açık
İstanbul
36°C
Açık
Per 27°C
Cum 30°C
Cts 29°C
Paz 31°C

Yenidoğan Çetesi’ soruşturmasında gelişme…

Yenidoğan Çetesi’ soruşturmasında gelişme…
25/06/2025 16:01
A+
A-

‘Yenidoğan Çetesi’ soruşturmasında flaş gelişme: Savcı ölümle tehdit edildi
İstanbul’da başlatılan “Yenidoğan Çetesi” soruşturmasında, Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin’in ölümle tehdit edilmesi nedeniyle 13 şüpheliye dava açıldı. Savcı Engin’i makamında tehdit eden Mustafa Kemal Zengin’in birçok suçtan 100 yıla kadar hapsi istendi.

“Yenidoğan Çetesi” soruşturmasını başlatan Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin’in ölümle tehdit edilmesine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Geçtiğimiz ay hazırlanan fezlekenin ardından, savcıyı tehdit eden çete üyeleri hakkında iddianame düzenlendi.

66 Sayfalık İddianame: 13 Şüpheli Hakkında Dava
Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 66 sayfalık iddianamede, aralarında örgüt lideri Mustafa Kemal Zengin’in de bulunduğu 13 şüpheli hakkında ağır suçlamalar yer aldı.

İddianamede, Zengin ile birlikte örgüt yöneticileri Aylin Arslantatar ve Gökhan Güler için 48 yıldan 100 yıla kadar hapis cezası istendi.

Savcıyı Tehdit Etmekle Yetinmediler, Suikast Planladılar
İddianameye göre Mustafa Kemal Zengin, hakkında yürütülen soruşturmayı durdurmak ve Tuğçe Toptemel’in serbest bırakılmasını sağlamak için, Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin’i tehdit etti. Bu planın, örgüt yöneticisi Aylin Arslantatar ile birlikte hazırlandığı belirtildi.

‘Hafiyelik Sistemi’ Kurup Kurumlara Baskı Kurdular
Savcılık, şüphelilerin bir “hafiyelik sistemi” kurarak çeşitli kişi ve kurumlar hakkında yasa dışı bilgi topladığını ortaya koydu. Elde ettikleri bu verilerle, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik hukuka aykırı baskılar kurdukları ve dosyaları maddi ya da çıkar amacıyla yönlendirmeye çalıştıkları vurgulandı.

Ciddi Suçlamalarla Yargılanacaklar
Sanıklar;

Kamu görevlisini tasarlayarak öldürmeye teşebbüs,

Silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek,

Yargıyı etkilemeye teşebbüs gibi ağır suçlamalarla yargılanacak.

Bakırköy 21. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame doğrultusunda sanıklar, önümüzdeki günlerde hâkim karşısına çıkacak.

 

Kaynak: Türkgün