Dolar 44,6144
Euro 52,4639
Altın 6.812,73
BİST 14.073,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
14°C
Parçalı Bulutlu
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 15°C

Yandı yürekler Hakkari şehitlerine veda

Yandı yürekler Hakkari şehitlerine veda
02/06/2019 17:55
A+
A-

Yandı yürekler Hakkari şehitlerine veda


Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki operasyonda şehit olan Jandarma Astsubay Ercan Sanca ve Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Sait Barış, son yolculuklarına uğurlandı.
Hakkari’nin Çukurca ilçesinde güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Ercan Sanca, memleketi Adana’da son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Sanca’nın (30) naaşı Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığındaki törenin ardından Adana’ya getirildi.

Sanca için Seyhan ilçesi Dumlupınar Mahallesi’ndeki babaevinde helallik alınmasının ardından Sabancı Merkez Camisi’nde tören düzenlendi.

Buradaki törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, askeri ve siyasi erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakan Yardımcısı Çam, baba Muharrem Sanca’ya başsağlığı diledi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sarıeroğlu da anne Makbule ve şehidin kız kardeşlerini teskin etti.

Kılınan cenaze namazının ardından şehit Sanca’nın naaşı Asri Mezarlık’ta defnedildi.

Şehit Uzman Çavuş Barış İdil’de toprağa verildi
Operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Sait Barış’ın (26) cenazesi İdil’de toprağa verildi.

Hakkari’den helikopterle getirilen Barış’ın naaşı Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanında yapılan törenin ardından Güzelova köyüne bağlı Alataş mezrasındaki camiye getirildi.

Kılınan cenaze namazından sonra Barış’ın cenazesi götürüldüğü Alataş Mezarlığı’nda defnedildi.

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, şehidin babası İbrahim Barış’a Türk bayrağı teslim etti.

Törene, Aktaş’ın yanı sıra AK Parti Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yaka, 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Alper Sır, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan ile Şehit ve Gazi Aileleri Federasyon Başkanı Mehmet Güngör de katıldı.