Dolar 44,6090
Euro 51,4808
Altın 6.663,95
BİST 13.112,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Çar 15°C
Per 14°C
Cum 11°C
Cts 12°C

Üsküdar Belediyesi’ne Operasyon: Çok Sayıda Gözaltı

Üsküdar Belediyesi’ne Operasyon: Çok Sayıda Gözaltı
07/04/2026 10:47
A+
A-

# Üsküdar Belediyesi’ne Operasyon: Çok Sayıda Gözaltı

Üsküdar Belediyesi’nde yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddialarına yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde 20 şüpheli gözaltına alındı. İstanbul ve Yalova’da toplam 30 adrese düzenlenen operasyonlarda, rüşvet suçunu teşkil edecek eylemlerle ilgili önemli bulgulara ulaşıldı.

Gözaltına Alınan İsimler

 

Operasyon kapsamında gözaltına alınan isimler arasında belediye başkan yardımcısı Filiz Deveci de yer alıyor. İşte gözaltına alınan diğer bazı isimler:

– **Filiz Deveci** – Belediye Başkan Yardımcısı
– **Nazım Akkoyunlu** – Kent A.Ş. Genel Müdürü
– **Barkın Ege Tekkökoğlu** – Kent A.Ş. Mimarı
– **Özgür Ceylan** – Kent A.Ş. Mimarı
– **Hakan Yavuz** – Yapı Kontrol Saha Şefi
– **Ahmet İşman** – İş Takipçisi
– **Engin Araz** – Müteahhit
– **Yılmaz Kozan** – Müteahhit
– **Mehmet Atilla Güneri** – Müteahhit

Operasyonun Detayları

 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu koordinasyonunda yürütülen operasyonda, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Üsküdar Belediyesi iştiraki Kent A.Ş. üzerinden yapı ruhsatı süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı tespit edildi.

İddialar ve Bulgular

 

– **Yapı Ruhsatı Süreçleri**: Yapı ruhsatı süreçlerinde, ada ve parsel bazlı oluşturulan excel tabloları üzerinden renk kodları kullanıldığı belirlendi. Mavi renk anlaşmanın sağlandığını, kırmızı anlaşmanın sağlanamadığını, yeşil henüz görüşme yapılmadığını, turuncu ise görüşmenin sürdüğünü ifade ediyordu. Süreçlerin projeye uygunluktan ziyade talep edilen ödemelere göre ilerletildiği iddia edildi.

– **İskan Süreçleri**: İskan ruhsatı süreçlerinde de benzer usulsüzlüklerin yaşandığı ve müteahhitlerden talep edilecek menfaatlerin toplantılarda belirlendiği bildirildi.

Teknik ve Fiziki Takip

 

Yapılan teknik ve fiziki takip sonucu elde edilen bulgular doğrultusunda, toplam 30 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 20 şüpheli gözaltına alınırken, çok sayıda dijital materyale de el konuldu.

Belediye Başkanı Sinem Dedetaş Hakkında

 

Gözaltına alınanlar arasında Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş yer almazken, belediye binasına giriş ve çıkışlar geçici olarak kapatıldı. Bu durum, belediyede süreçlerin ne şekilde etkileneceği konusunda merak uyandırdı.

Bu operasyon, yerel yönetimlerde şeffaflık ve hesap verebilirlik konularının ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

 

Kaynak: Türkgün /

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.