Dolar 44,3439
Euro 51,5367
Altın 6.382,29
BİST 12.930,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Az Bulutlu
İstanbul
12°C
Az Bulutlu
Per 14°C
Cum 19°C
Cts 15°C
Paz 12°C

Türkiye Gazze’ye desteğini dünyaya haykırdı

Türkiye Gazze’ye desteğini dünyaya haykırdı
05/10/2025 21:30
A+
A-

 

Türkiye Gazze’ye desteğini dünyaya haykırdı

Katil İsrail’in saldırısı altındaki Filistin ile Küresel Sumud Filosu’na destek için 81 ilde “Özgürlüğe Yürüyoruz” sloganıyla yürüyüş düzenlendi.

Filistin’in özgürlüğü ve Küresel Sumud Filosu’na destek için ‘Filistin’e Destek Platformu’ öncülüğünde Ayasofya Camii önünde öğle namazı kılan grup, ‘Özgürlüğe Yürüyoruz’ sloganıyla Eminönü meydanına yürüyor.

Öte yandan İstanbul Boğazı’nda bir araya gelen Filistin bayraklı tekneler de Eminönü açıklarına doğru hareket ediyor.

Ankara

Ankara Filistin Dayanışma Platformuna (ANFİDAP) mensup sivil toplum kuruluşu üyeleri ile yaşlılar, gençler ve çocukların da aralarında olduğu binlerce kişi, Gazze’de yaşanan soykırıma dikkati çekmek ve İsrail’e tepkilerini yükseltmek için Melike Hatun Camisi önünde toplandı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bazı milletvekilleri ile Ankara Valisi Vasip Şahin de yürüyüşe katılarak vatandaşlara destek verdi.
Ellerinde Filistin bayraklarıyla İsrail aleyhine sloganlar atan kalabalık, “Bir adım ötede insanlık ölüyor, kahrolsun İsrail”, “Müslümanlar birleşin” yazılı pankartlar taşıyor.
Polis ekiplerinin yoğun güvelik önlemleri altında buradan hareket eden grup, Atatürk Bulvarı’ndan, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’na yürüyecek.

İzmir

İzmir’de Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Küresel Sumud Filosu’nu desteklemek için ‘Kararlıyız, Sumud’un Yanındayız’ etkinliği düzenlendi.
7 noktadan denize açılan tekneler Cumhuriyet Meydanı’nın önündeki Pasaport İskelesi’nde bir araya geldi.

Bostanlı, Güzelbahçe 2, Güzelbahçe Yalı, Güzelbahçe 1, Sahilevleri, İnciraltı ve Mavişehir balıkçı barınaklarından sabah saatlerinde denize açılan tekneleri, meydanda toplanan vatandaşlar karşıladı.

Sık sık tekbir getiren, aralarında çocukların da bulunduğu topluluk ‘Nehirden denize özgür Filistin’ sloganları attı. Etkinlikte Gazze ve Filistin’e destek mesajları verildi.

Van

Van’da, İsrail ablukasını kırmak ve insani yardım ulaştırmak amacıyla Gazze’ye giden Küresel Sumud Filosu’na destek amacıyla bir araya gelenler, tekne ve kanolarla Van Gölü’ne açıldı, dalgıçlar da göle dalarak Türk ve Filistin bayrakları açtı.

Etkinlik kapsamında Edremit İskelesi’nde bir araya gelen tur ve balıkçı tekneleri Türk ve Filistin bayraklarıyla donatıldı.

Van Gölü’ne açılarak konvoy oluşturduktan sonra kıyıya yanaşan tekne ve kanolardaki vatandaşlar, ellerindeki bayraklarla kıyıda bekleyenler tarafından karşılandı.

Kırıkkale

Kırıkkale’de, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları protesto edilerek, Küresel Sumud Filosu’na destek verildi.
Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşu üyeleri ile vatandaşlar, ellerindeki Türk ve Filistin bayraklarıyla tekbir getirdi, İsrail aleyhine sloganlar attı.
Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Filistin’e Destek Platformu adına basın açıklamasını okuyan Recep Karabal, onurlu bir direnişe desteklerini bir kez daha haykırmak, başta Müslümanlar olmak üzere vicdanı körelmemiş tüm insanları, modern çağda eşi görülmemiş bu vahşete ses çıkarmaya davet etmek için toplandıklarını söyledi.
Bu vahşet ve soykırımın son safhasının 2 yıl önce başladığını aktaran Karabal, “Son safhası diyoruz çünkü bu zulmün 1948’de başladığını hepimiz biliyoruz. 1948’de başlayan bu zulüm, 2 yıldır soykırıma dönüşmüş bir şekilde devam ediyor. İki yıldır etrafı duvarlarla çevrilmiş, küçücük bir kara parçasına sıkıştırılmış insanlar, kadın, çocuk, yaşlı demeden bilinçli bir şekilde katlediliyor.” ifadelerini kullandı.
Basın açıklamasının ardından dua edilen etkinlik, motosiklet sürücülerinin kent merkezinde oluşturduğu konvoyla sona erdi.

 

8 ülkenin bakanlarından ortak bildiri: İki devletli çözüm ve Gazze’nin yeniden inşası için adım

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Türkgün / TRT Haber