Dolar 44,6144
Euro 52,4639
Altın 6.812,73
BİST 14.073,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
13°C
Parçalı Bulutlu
Paz 14°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 16°C

TERÖRİSTLER HABUR YOLUNU KESTİ

TERÖRİSTLER HABUR YOLUNU KESTİ
07/11/2015 14:29
A+
A-

ŞIRNAK’ın Cizre İlçesi’nde PKK’nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi’ne (YGDH) bağlı yüzleri maskeli silahlı teröristler, dün gece araçları durdurarak kimlik kontrolü yaptı.

Durdurdukları araçları ilçeye açılan yolların girişine koyarak barikat oluşturan ve giriş çıkışları kapatan PKK yandaşları, yer yer polisle çatıştı. İlçede sabaha kadar silah sesleri duyulurken, polis bu sabah Habur Sınır Kapısı’na giden çevre yolunu da kapatan teröristlere müdahale ettikten sonra yolu tekrar trafiğe açtı.

Cizre İlçesi’nde toplanan, ellerinde otomatik silah bulunan yüzleri maskeli bir grup PKK’lı molotof kokteyli ve havayi fişekler attıkları Nusaybin ile İdil ilçe karayolunda trafiği durdurarak kimlik kontrolü yaptı. Teröristler polisin müdahale edememesi için yolcularını indirdikleri şehirlerarası yolcu otobüsleri, kamyon, minübüs ve otomobillerden ilçeye açılan karayolları üzerinde barikatlar oluşturdu ve araçların kontak anahtarlarını gasp etti. Zırhlı araçlarla sevk edilen Özel Harekat Timleri, kesilen yolların bulunduğu yerlere aydınlatma fişekleri attıktan sonra göstericileri dağıtmaya çalıştı. PKK’lıların ateş açması üzerine çatışma çıktı. İlçenin bazı mahallelerinde sabaha kadar silah sesleri duyuldu.

HABUR KARAYOLUNU KESTİLER

Bu sabah erken saatlerde PKK’lı bir grup Habur Sınır Kapısı’na uzanan karayolunu kesti. Karayoluna gelen zırhlı polis ekipleri göstericilere gözyaşartıcı gaz bombalarıyla müdahale ederek dağıttıktan sonra yolu trafiğe açtı. Nusaybin ve İdil karayollarını kapatmak için PKK’lıların barikat olarak kullandığı kontak anahtarları alınan araçların sahipleri ise araçlarının başında bekliyor. İşyerlerine araçlarıyla gitmek isteyenler ise yolların kapalı olması nedeniyle büyük sıkıntı yaşadı. Kepenklerin büyük bölümünün açık olduğu ilçede sokağa çıkma yasağının uygulanabileceği olasılığı üzerine marketlere büyük ilgi gösterildi. Habur Sınır Kapası’na giden karayolunda halen silah sesleri duyulurken, olaylarda şu ana kadar ölen ve yaralanan olmadı.

dha