Dolar 44,6849
Euro 52,1912
Altın 6.692,47
BİST 14.073,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 17°C
Per 15°C
Cum 15°C

Terörist elebaşı Karayılan, İsrail medyasına konuştu: CHP ile aynı düşünüyoruz

Terörist elebaşı Karayılan, İsrail medyasına konuştu: CHP ile aynı düşünüyoruz
27/11/2020 14:19
A+
A-

Terör örgütü PKK elebaşı Murat Karayılan, İsrail’in aşırı sağcı gazetesi Jerusalem Post’a konuştu. Teröristbaşı, ”CHP, konu Kürt meselesine gelince AK Parti ile aynı düşünüyor ancak AK Parti-MHP (Cumhur İttifakı) ittifakına karşı oldukları için diğer meselelerde biz CHP ile aynı düşünüyoruz.’ dedi.

Hadeel Oueis ve Jonathan Spyer imzasıyla yayınlanan röportajda Karayılan, Türkiye’nin son dönemde yürüttüğü terörle mücadele operasyonlarından ABD ile ilişkilere kadar bir çok konuya değindi.

Haberde Türkiye’ye ait silahlı insansız hava araçlarının son zamanlarda PKK’ya ağır fatura ödettiği belirtilerek, Karayılan’ın çevresindeki örgütün sözde birkaç komutanın öldürüldüğüne dikkati çekildi.

“Atatürk’ün ideallerine katılmamanıza rağmen, Atatürk’ün vizyonuna daha fazla bağlı olan CHP gibi partilere şimdi daha mı yakınsınız?” sorusuna Karayılan, şu cevabı verdi:

“CHP, konu Kürt meselesine gelince AK Parti ile aynı düşünüyor ancak AK Parti-MHP (Cumhur İttifakı) ittifakına karşı oldukları için diğer meselelerde biz CHP ile aynı düşünüyoruz. Bununla birlikte Kürt meselesine gelince CHP’nin de onlardan (AK Parti ve MHP) farkı yok.”

Karayılan, terör örgütleri YPG/PKK ve PJAK’I kastederek, “Rojovalı (Suriye) ve Rojhılatlı (İran) Kürtleri, ABD ile ilişki kurmaları için teşvik ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

ABD’nin kendileri hakkında yanlış bilgilendirildiğini de savunan Karayılan, Washington’a PKK’yı terör listesinden çıkarma çağrısında bulundu.AA

Kaynak: Türkgün