Dolar 44,8573
Euro 52,8184
Altın 6.966,26
BİST 14.587,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Çok Bulutlu
İstanbul
15°C
Çok Bulutlu
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 20°C
Çar 12°C

SİLOPİ’DE YOL KAPATAN GRUP POLİSLE ÇATIŞTI

SİLOPİ’DE YOL KAPATAN GRUP POLİSLE ÇATIŞTI
17/11/2014 16:56
A+
A-

ŞIRNAK’ın Silopi ilçesinde İpek yolunu kapatıp yasa dışı gösteri yapan grup polis ile çatıştı. Polis, molotof kokteyli atan göstericileri tazyikli su ve gaz bombası ile dağıttı.

Silopi ilçesinde dün akşam saatlerinde Merkez caddesinde toplanan yaklaşık 20 kişilik yüzleri kapalı bir grup, İpek yoluna çıkarak yol kapatma eylemi gerçekleştirdi. Uluslar arası karayolunu çift şeritli trafiğe kapatan eylemcilere polis, tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahalede etti. Gösteriler, polise molotof kokteyli ve taşlarla saldırırken, atılan molotoflardan bazıları Toma aracına isabet etti ve Toma alev aldı. Toma’ya monte edilen yangın söndürme sistemi ile alevler kısa sürede söndürüldü. Polis göstericileri dağıtmak için biber gazlarını zırhlı araçlardan 3’erli şekilde fırlattı. Aynı anda 3 biber gazı atabilen silahlar sayesinde atılan biber gazları düştükleri yerde daha tesirli oldukları görüldü. Buradaki grubun dağılmasının ardından başka bir grupta 1’inci cadde üzerinden İpek yoluna indi. Olay yerine gelen polise taş ve molotof atan grubu polis aynı yöntemle dağıtmaya çalıştı. Olaylar sırasında ilçede zaman zaman silah sesleri duyuldu. Ölen ya da yaralananın olmadığı eylem gece geç saatlere kadar sürdü.

DHA