Dolar 44,6523
Euro 52,2510
Altın 6.837,90
BİST 13.689,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
10°C
Hafif Yağmurlu
Cts 13°C
Paz 14°C
Pts 16°C
Sal 20°C

ŞEHİT BAŞKOMİSERİN EŞİ: BAŞBAKANIM GEL BANA DA CEZA VER ŞİMDİ

ŞEHİT BAŞKOMİSERİN EŞİ: BAŞBAKANIM GEL BANA DA CEZA VER ŞİMDİ
09/09/2015 16:31
A+
A-

Iğdır’ın Aralık ilçesine bağlı Hasanhan Köyü yakınlarında, PKK’lı teröristlerce polis ekiplerine yönelik düzenlenen bombalı saldırıda şehit edilen polislerden 32 yaşındaki başkomiser Mehmet Parlak, memleketi Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze töreninde teröre lanet yağdıran şehit eşi Emel Parlak, “Iğdır başlarına göçsün onların, helal etmiyorum kocamın kanını, helal etmiyorum bu toprağa, Başbakanım gel bana da ceza ver, şehit eşiyim. Şehit ailelerine ceza veriyorlarmış, gel bana da ceza ver şimdi, gel beni de al, benim canım yandı, bana da versinler ceza, nereyi kazandık, Iğdır’ı mı kazandık, hepsi onların olsun, başlarına göçsün.” diye tepki gösterdi.

Iğdır’da şehit edilen başkomiser Mehmet Parlak için Göksun’da tören düzenlendi. Göksun Devlet Hastanesi morgundan alınan şehidin naşı, Harbiye Mahallesindeki baba evine getirildi. Burada helallik alınmasının ardından şehit başkomiser için Göksun Kaymakamlığında resmi tören yapıldı. Törende şehidin öz geçmişi okundu, dualar edildi. Daha sonra şehidin tabutu polis korteji eşliğinde omuza alınarak Göksun Ulu Camii önüne getirildi. Törene, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Milletvekilleri, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan ile şehidin babası Ömer, annesi Özgül, eşi Emel Parlak ile kardeşleri, akrabaları ve binlerce kişi katıldı.

ŞEHİT EŞİ: “BAŞBAKANIM GEL BANA DA CEZA VER, ŞEHİT EŞİYİM”

Cenaze namazı öncesi tören alanına gelen şehit Mehmet Parlak’ın eşi Emel ile annesi Özgül Parlak oğlunun Ay Yıldızlı tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Teröre lanet yağdıran şehit eşi: “Nereyi kurtardık şimdi? Iğdır başlarına göçsün onların, helal etmiyorum kocamın kanını, helal etmiyorum bu toprağa, etmiyorum hiç uğruna gitti hepsi, nereyi kazandık şimdi? Nereyi? başbakanım gel bana da ceza ver, şehit eşiyim. Gel bana da ceza ver şimdi, gel beni de al, benim canım yandı, bana da versinler ceza, şehit ailelerine ceza veriyorlarmış, bana da versinler, kim sorumluysa hepsinin ciğeri yansın, benim kocam savaşta ölmedi, cinayet işlediler, bomba döşediler, ne yaptınız Allah’ın belaları, niye yaptınız? Nereyi kazandık? Iğdır’ı mı kazandık? Hepsi onların olsun, başlarına göçsün.” diyerek tepkisini dile getirdi.

“DEVLET BÜYÜKLERİ YARIN NE OLACAK ONU AÇIKLASINLAR”

Şehit başkomiserin bir yakını ise devlet yetkililerine seslenerek şöyle konuştu: “Hepsi gitti, 10 dakika dikilemediler burada, dün şehit oldu bugün namazını kılıyoruz, yarın ne yapacaklar, onu açıklasınlar devlet büyükleri yarın ne olacak? Güneşte sıkıldılar gittiler.” dedi. Şehidin bir arkadaşı da göz yaşı dökerek: “Sen yaşıyorsun, sen ölmedin, şehitlerimiz ölmez vatanlarımız bölünmez, hepimiz buradayız, aslanım benim.”

Daha sonra, 4 yıllık evli olan Mehmet Parlak’ın cenazesi İl Müftü vekili Davut Polat’ın öğle namazı müteakibinde kıldırdığı cenaze namazının ardından omuzlara alındı. Cenazeyi taşırken tekbirler getiren vatandaşlar ‘Kahrolsun PKK’ sloganları attı. Daha sonra şehit başkomiser Mehmet Parlak’ın tabutu cenaze aracına konarak defnedilmek üzere Göksun Kayabaşı Mezarlığı’na götürüldü.

cihan