Dolar 44,6144
Euro 52,4639
Altın 6.812,73
BİST 14.073,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Az Bulutlu
İstanbul
13°C
Az Bulutlu
Paz 14°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 18°C

RIZA SARRAF İFADE VERDİ

RIZA SARRAF İFADE VERDİ
24/10/2014 15:57
A+
A-

Rıza Sarraf, 4 eski bakanla ilgili “yolsuzluk ve rüşvet” iddialarını inceleyen TBMM komisyonuna İstanbul Adliyesi’nde ifade verdi. Sarraf’ın komisyonda ifadesi 10 dakika sürdü. Dün de Barış Güler’in ifade verdiği öğrenildi.TBMM’de 4 eski bakanla ilgili yolsuzluk ve rüşvet iddialarını incelemek için kurulan soruşturma komisyonu Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda çalışmalarına başladı. Komisyon üyeleri “17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet” soruşturması kapsamında hakkında takipsizlik kararı verilen Rıza Sarraf’ı tanık sıfatıyla dinledi.

BARIŞ GÜLER DE DÜN DİNENDİ

İki AK Parti bir CHP milletvekilinden oluşan komisyon, Pazartesi gününden itibaren başladığı çalışmalar kapsamında hakkında 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasında takipsizlik kararı verilen kişileri tanık sıfatıyla ifadeye davet etti. Komisyon dün, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, Rüçhan Bayar ve Özgür Özdemir’ı dinledi.

10 DAKİKA İFADE VERDİ

Bugün ise Rıza Sarraf komisyon üyelerinin daveti üzerine öğleden sonra Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na avukatıyla birlikte geldi. Sarraf, komisyona yaklaşık 10 dakika tanık sıfatıyla ifade verdi. Soruşturmayı yürüten savcı Ekrem Aydıner ile de görüşen komisyon üyeleri savcıdan dosya hakkında bilgi aldı.

16 EKİM’DE TAKİPSİZLİK VERİLMİŞTİ

17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk soruşturması kapsamında aralarında eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında komisyon kurulmuştu. 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasında savcı Ekrem Aydıner, 16 Ekim’de takipsizlik kararı vermişti. Rıza Sarraf, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Salih Kaan Çağlayan ve eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın da bulunduğu 53 kişi hakkında delillerin usulsüz toplandığı, herhangi bir örgüte rastlanılmadığı ve suç unsurunun oluşmadığı gerekçeleriyle şüphelilerin yargılanmasına gerek görmemişti.

dha