Dolar 44,5896
Euro 52,1483
Altın 6.796,11
BİST 13.594,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Az Bulutlu
İstanbul
13°C
Az Bulutlu
Cum 10°C
Cts 13°C
Paz 13°C
Pts 16°C

PKK MUŞ’TA ŞANTİYE BASTI

PKK MUŞ’TA ŞANTİYE BASTI
11/08/2014 14:24
A+
A-

Muş’ta 3 ayrı şantiyeyi basarak iş makinelerini yakan PKK’lılar, köy korucularının da silahlarına el koydu.

Muş Valisi Vedat Büyükersoy tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, dün gece Akpınar köyünde yapımı devam eden Jandarma Karakol Komutanlığı inşaatına gelen 6 kişilik silahlı PKK üyesi, inşaattaki 5 köy korucusu ile 1 çalışanı etkisiz hale getirdikten sonra, koruculara ait 2 adet binek aracı yaktı. İnşaatı da patlayıcı maddeyle havaya uçuran PKK’lılar, ayrıca köy korucularının kalaşnikof marka silahlarına ve cep telefonlarına el koyarak bölgeden uzaklaştı.
BARAJ İNŞAATINI BASTILAR
Açıklamada, yine Dumlusu ve Akpınar köyü arasında yapımı devam eden Alparslan 2 Barajı’na ait Akkonak köyü arazilerinde yer alan taş ocağına gelen silahlı 8 PKK mensubu, burada 4 işçiyi etkisiz hale getirdikten sonra şantiyeye ait 3 kamyon, 1 ekskavatör ve 1 binek aracı yaktıktan sonra bölgeden ayrıldığı belirtildi.
İŞÇİLERİ KONTEYNERE KİLİTLEDİLER
Öte yandan, Varto ilçesine bağlı Sağlıcak köyünde yapımı devam eden bir HES inşaatını basan 3 PKK mensubu, buradaki 12 işçinin cep telefonlarına el koyarak, işçileri ofis olarak kullanılan konteynere kilitledi. Burada 3 adet iş makinesini yakan PKK’lılar, daha sonra bölgeden uzaklaşırken, konteynere kilitlenen işçiler ise yaklaşık 6 saat sonra kapıyı kırarak kurtulmayı başardı.
DEHŞET ANLARINI ANLATTI
Akpınar köyündeki karakol inşaatında bekçilik yapan Abdullah Duran ise gazetecilere baskın anını anlattı. Gece korucularla birlikte inşaatta oturduklarını ifade eden Abdullah Duran, “Aniden etrafımızı sardılar ve bizi yere yatırdılar. Yerden kalkmamıza izin vermiyorlardı, kalkmak istediğimiz zaman bizi darp ediyorlardı. Daha sonra inşaatı havaya uçurdular ve 2 adet aracı yaktılar. Daha sonra bizi inşaatın ilerisindeki dağın eteğine kadar götürdüler ve bizi burada serbest bıraktılar” dedi.

iha