Dolar 45,9743
Euro 53,6488
Altın 6.619,53
BİST 13.729,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
31°C
Parçalı Bulutlu
Cum 28°C
Cts 27°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Özgür Özel ve Veli Ağbaba Hakkındaki ‘Rüşvet Dosyası’ Ankara’ya Gönderildi

Özgür Özel ve Veli Ağbaba Hakkındaki ‘Rüşvet Dosyası’ Ankara’ya Gönderildi
04/06/2026 10:38
A+
A-

# Özgür Özel ve Veli Ağbaba Hakkındaki ‘Rüşvet Dosyası’ Ankara’ya Gönderildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Özgür Özel ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba hakkında “rüşvet almak” ve “Siyasi Partiler Kanunu’na muhalefet” suçlamalarıyla açılan soruşturma dosyaları, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yetkisizlik kararıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi.

Soruşturmanın Detayları

 

Rüşvet İddiaları

 

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in 2024 yerel seçimlerinde tekrar aday gösterilmesi için Özgür Özel’in, Veli Ağbaba aracılığıyla Böcek’ten para talep ettiği iddia ediliyor. İddialar, Muhittin ve Gökhan Böcek’in etkin pişmanlık kapsamında verdiği beyanlarla destekleniyor.

İddialara göre, Özgür Özel’in CHP Genel Başkanı olarak Muhittin Böcek’in adaylığını desteklemesi karşılığında, Veli Ağbaba aracılığıyla 1 milyon avro rüşvet talep edildi. Bu paranın, Gökhan Böcek tarafından Antalya’daki iş insanlarından temin edildiği ve CHP Genel Merkezi’nde teslim edildiği öne sürülüyor.

Siyasi Partiler Kanunu’na Muhalefet

 

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım ve iş insanı Turgut Koç’un cep telefonlarında yapılan incelemeler sonucunda, CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda delegelerin iradesini etkilemeye yönelik eylemler yapıldığı iddia ediliyor. İddialara göre, bazı delegelere iş ve maddi menfaat vaatleri sunularak iradeleri etkilenmeye çalışılmış.

Yetkisizlik Kararı

 

Özgür Özel ve Veli Ağbaba’nın halen Manisa ve Malatya milletvekilleri olmaları nedeniyle, haklarındaki soruşturmaların Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmesi gerektiği belirtildi. Bu sebeple İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yetkisizlik kararı vererek dosyaları Ankara’ya sevk etti.

 

Özgür Özel ve Veli Ağbaba hakkındaki soruşturmalar, ciddi iddialara dayandığı için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından detaylı bir şekilde incelenecek. Sürecin nasıl sonuçlanacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor.

Kaynak: Türkgün / Anadolu Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.