Market Olayı: Başörtülü Kadınlara Yönelik Hakaret
# Market Olayı: Başörtülü Kadınlara Yönelik Hakaret
Antalya’nın Kaş ilçesinde yaşanan ve toplumda geniş yankı uyandıran bir olayda, başörtülü kadınlara yönelik hakaret içeren ifadeler kullanıldı. Olayın mağdurlarından Zeynep Umurbek, yaşadığı bu rahatsız edici durumu sosyal medyada paylaştı ve resmi makamlara şikayette bulundu.
Olayın Detayları
Olay, Kaş ilçesindeki bir markette meydana geldi. İçerik üreticisi Zeynep Umurbek ve arkadaşı, alışveriş sırasında bir şahıs tarafından sözlü tacize uğradı. Yaşlı bir adam, başörtülü kadınlara “İyice kapatmışsınız kendinizi. Hangi tarikat bu? Giyinmişsiniz böyle simsiyah, terlemiyor musunuz? Denize de böyle giriyorsunuz o zaman” şeklinde ifadelerle yaklaşarak hakaret etti. Bu ifadeler üzerine, taraflar arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı.
Sosyal Medyadan Gelen Tepki
Zeynep Umurbek, olayın ardından Kaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şahıs hakkında şikayetçi oldu. Yaşadığı bu durumu sosyal medya hesabından paylaşan Umurbek, toplumun bu tür olaylara karşı duyarlılığının artması gerektiğini vurguladı. Paylaşımında, “Bu yaşadığımız iğrenç olayı bir yerde anlatsak, ‘Abartmayın yıl kaç oldu hala başörtümüze laf ediyorlar diyorsunuz’ derler. Ediyorlar. Yıl kaç olursa olsun, bu arsızlar, utanmazlar, insanların kıyafetlerine ve düşüncelerine müdahale edemeyeceklerini, karışamayacaklarını öğrenemediler” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.
Toplumsal Duyarlılık ve Saygı
Bu olay, kişisel özgürlüklere ve inançlara saygı gösterilmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor. Her bireyin kıyafet tercihlerine ve inançlarına saygı göstermek, toplumsal barışın ve hoşgörünün temel taşlarındandır. Zeynep Umurbek’in yaşadığı bu olay, toplumda farkındalık yaratma ve saygı konusunda bilinçlenme ihtiyacını gözler önüne seriyor.
Kaynak: Türkgün / Anadolu Haber Ajansı / İhlas haber Ajansı