Dolar 44,6144
Euro 52,4639
Altın 6.812,73
BİST 14.073,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
13°C
Parçalı Bulutlu
Paz 14°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 16°C

MARDİN’DE 614 KİLO PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ

MARDİN’DE 614 KİLO PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ
21/03/2016 13:15
A+
A-

MARDİN’in Derik İlçesi’nde 19-20 Mart tarihlerinde, Kale ve Küçükpınar mahallelerinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda, 2 ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda, 24 bidon içerisinde toplam 614 kilo patlayıcı madde ele geçirildi.

Derik İlçesi’ndeki Kale ve Küçükpınar mahallelerinde güvenlik güçlerinin 19- 20 Mart tarihlerinde düzenlediği eş zamanlı operasyonlarla ilgili Mardin Valiliği’nce bugün yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şu bilgiler verildi:

“İlimiz Derik İlçesinde güvenlik güçlerimizce 19-20 Mart 2016 tarihlerinde Kale ve Küçükpınar mahallelerinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda, 2 farklı ikamet ve bu ikametlerin müştemilatlarında yapılan aramalarda toplamda 24 farklı bidonda; patlamaya hazır uzaktan kumanda düzenekli 614 kilogram Anfo Patlayıcı Madde (Mazot Emdirilmiş Amonyum Nitrat), 2 adet piknik tüpü, bomba düzeneği için kullanılan kablolar ve sağlık malzemeleri ele geçirilmiştir. Devletimiz halkımızın huzurunu kaçırmaya yönelik eylemlerde bulunan Bölücü terör örgütü ile milli birlik ve beraberliğimiz ile egemenlik ve bağımsızlığımıza yönelen her türlü tehdit ve tehlikeye karşı azim ve kararlılıkla mücadelesine devam edecektir.”

DHA