Dolar 44,2779
Euro 51,2412
Altın 6.623,01
BİST 13.047,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 7°C
Yağmurlu
İstanbul
7°C
Yağmurlu
Cts 10°C
Paz 10°C
Pts 11°C
Sal 11°C

Kırmızı Bülten ve Ulusal Seviyede Aranan 72 Kişinin İadesi

Kırmızı Bülten ve Ulusal Seviyede Aranan 72 Kişinin İadesi
15/03/2026 17:07
A+
A-

#Kırmızı Bülten ve Ulusal Seviyede Aranan 72 Kişinin İadesi

Emniyet birimleri, çeşitli ülkelerin kolluk kuvvetleri ile koordineli bir çalışmaya imza atarak, yurt dışında aranan şüphelilere yönelik kapsamlı bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyon kapsamında, kırmızı bültenle aranan 32 kişi ve ulusal düzeyde aranan 40 kişi olmak üzere toplam 72 şüpheli yakalanarak Türkiye’ye getirildi.

## Operasyonun Koordinasyonu ve Yürütülmesi

Bu operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki Interpol-Europol Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda gerçekleştirildi. Operasyonlar, Adalet Bakanlığı görevlileri ile emniyetin KOM, İstihbarat, Narkotik, Siber, Asayiş ve Terörle Mücadele birimlerinin iş birliği ve ilgili ülkelerin kolluk kuvvetleriyle yapılan ortak çalışmalar sonucunda başarıyla tamamlandı.

## 10 Ülkeyle İş Birliği

Firari olarak aranan 72 suçlu, 10 farklı ülkede yapılan çalışmalar sonucunda yakalanarak Türkiye’ye getirildi:

– **Gürcistan**: Kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 17, ulusal seviyede aranan 37 olmak üzere toplam 54 kişi.
– **Almanya**: Kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 9 kişi.
– **Karadağ**: Kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 2 kişi.
– **Arjantin, Kolombiya ve Rusya**: Kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 1’er kişi.
– **Bulgaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Irak ve İsveç**: Ulusal seviyede aranan 1’er kişi.

## Şüphelilerin Arandığı Suçlar

Yakalanan şüpheliler, çeşitli suçlardan aranıyordu. Bu suçlar arasında:

– **Cinsel suçlar**: Sarkıntılık suretiyle cinsel saldırı, nitelikli cinsel saldırı, çocuğun nitelikli cinsel istismarı.
– **Dolandırıcılık**: Bilişim sistemlerini kullanarak dolandırıcılık, kamu görevlisi/banka çalışanı gibi tanıtarak dolandırıcılık.
– **Şiddet ve tehdit**: Kasten öldürme, kasten yaralama, kadına karşı şiddet, tehdit.
– **Hırsızlık ve sahtecilik**: Hırsızlık, parada sahtecilik, resmi belgede sahtecilik.
– **Uyuşturucu ve silah suçları**: Yasaklı madde ticareti, ruhsatsız silah bulundurma, alkol veya yasaklı madde etkisi altında araç kullanma.
– **Terörle ilgili suçlar**: Terör örgütü propagandası, silahlı terör örgütüne üye olma.
– **Diğer suçlar**: Güveni kötüye kullanma, izinsiz kazı, vergi usul kanununa muhalefet, karşılıksız çek, silahla tehdit, konutta yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, yasa dışı bahis ve fuhşa aracılık.

Bu operasyon, uluslararası suçluların adalete teslim edilmesi adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Emniyet güçlerinin ve uluslararası iş birliğinin etkinliği sayesinde, suçluların yargı önüne çıkarılması sağlandı.

Kaynak: Türkgün / TRT Haber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.