Dolar 47,0373
Euro 53,6540
Altın 6.096,43
BİST 14.047,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 27°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
27°C
Hafif Yağmurlu
Çar 29°C
Per 29°C
Cum 30°C
Cts 31°C

İYİ Parti Milletvekiline Dolandırıcılık Şoku

İYİ Parti Milletvekiline Dolandırıcılık Şoku
19/06/2026 17:05
A+
A-

# İYİ Parti Milletvekiline Dolandırıcılık Şoku

Her gün medyada sıkça karşılaştığımız dolandırıcılık olaylarından biri, bu kez İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz’ı hedef aldı. Ankara’da gerçekleşen bu olayda, kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, Kocamaz’a adının FETÖ terör örgütü ile ilişkili olduğunu söyleyerek milyonlarca lira ve kilolarca altınını almayı başardı.

Dolandırıcılığın Ayrıntıları

 

14 Haziran’da İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, kendisini Mersin Terörle Mücadele Şube Müdürü olarak tanıtan bir kişi tarafından arandı. Dolandırıcı, Kocamaz’a Mersin’de gerçekleşen bir FETÖ operasyonunda kimliğinin bulunduğunu ve şüphelilerin yakalanması için para ve altınlarını teslim etmesi gerektiğini belirtti. Operasyonun gizli olduğunu iddia eden dolandırıcı, Kocamaz’dan kimseye bir şey söylememesini istedi.

Bu tuzağa düşen Kocamaz, belirtilen banka hesabına 2 milyon 375 bin lira gönderdi. Ayrıca yaklaşık 10 kilogram altın, ziynet eşyası, 68 bin dolar ve bin 900 avroyu da bir dolandırıcıya teslim etti. Bir süre sonra durumdan şüphelenen Kocamaz, Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikayette bulundu.

Yakalanma Süreci

 

Emniyet güçleri, yaptıkları çalışma sonucunda dolandırıcıların İstanbul’da olduğunu tespit etti. Taksi içinde altın ve paralarla yakalanan iki zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek tutuklandı.

Kocamaz’ın İfadesi

 

Kocamaz, emniyette verdiği ifadede şunları söyledi: “14 Haziran’da, kendini Mersin TEM Müdürü olarak tanıtan bir şahıs beni aradı. Mersin’de yakalanan şüphelilerden bana ait kimlik çıktığını, bu kimliklerde başkalarının fotoğrafı olduğunu söylediler. Şüphelilerin FETÖ üyesi olduğunu ve yurt dışından para getirdiklerini belirttiler. Operasyon yürüttüklerini, şüphelileri yakalamak için plan yaptıklarını söyleyerek, hesaba para göndermemi istediler. Altınlarımın da örgüt üyelerinde daha önce yakalanan altınlarla örtüşüp örtüşmediğini kontrol etmek için laboratuvarda inceleme yapacaklarını söylediler. İkna olarak altınları ve parayı çanta içine koyup Başkent Üniversitesi önünde bir şahsa teslim ettim.”

Bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmak ve şüphe uyandıran aramalara karşı temkinli davranmak oldukça önemlidir.

Kaynak: Türkgün / İhlas haber Ajansı