Dolar 38,7916
Euro 43,1251
Altın 4.037,99
BİST 9.747,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 21°C
Cum 19°C

İstanbul’da Peş Peşe Depremler korkuttu

İstanbul’da Peş Peşe Depremler korkuttu
23/04/2025 13:16
A+
A-

İstanbul’da Peş Peşe Depremler: Halk Sokağa Döküldü

İstanbul, ardışık depremlerle sarsıldı. İlk deprem 3.9 büyüklüğünde, ardından 6.2 büyüklüğünde daha şiddetli bir sarsıntı yaşandı. Depremler geniş bir bölgede hissedilirken, vatandaşlar panikleyerek açık alanlara kaçtı.

İstanbul sabah saatlerinde art arda yaşanan depremlerle sarsıldı. İlk sarsıntı Silivri açıklarında meydana geldi ve AFAD verilerine göre depremin büyüklüğü 3.9 olarak kaydedildi.
Ancak bu depremden sadece dakikalar sonra, çok daha şiddetli bir sarsıntı yaşandı. AFAD, ikinci depremin büyüklüğünü 6.2 olarak açıkladı. Depremin derinliği ve etkisi henüz netlik kazanmasa da, geniş bir bölgede hissedildiği bildirildi.

Şiddetli sarsıntı sonrası İstanbul genelinde büyük bir panik yaşandı. Birçok vatandaş ev ve iş yerlerini hızla terk ederek açık alanlara yöneldi.
Bakan Yerlikaya: Tüm ekipler saha taramalarına başladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’de meydana gelen depremin ardından tüm ekiplerin saha taramalarına başladığını duyurdu.
“İstanbul Marmara Denizi Silivri’de 6,2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili olarak, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.”
 

 

 

 

 

Kaynak: Türkgün