Dolar 44,6523
Euro 52,2510
Altın 6.837,90
BİST 13.689,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
10°C
Hafif Yağmurlu
Cts 13°C
Paz 14°C
Pts 16°C
Sal 20°C

HAVA DURUMU

HAVA DURUMU
16/03/2016 12:16
A+
A-

Meteoroloji’den alınan bilgilere göre yurdun bazı kesimlerinde kar yağışı bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara’nın kuzey ve doğusu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu’nun güney ve doğusu ile Çanakkale’nin iç kesimleri, Balıkesir’in kuzeyi, Tekirdağ, Afyonkarahisar, Denizli, Antalya’nın iç ve doğu ilçeleri, Osmaniye, Hatay, Ankara’nın kuzey kesimleri, Konya, Çankırı ve Artvin çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Batı Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri, Artvin, Amasya ve Tokat çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek yağışların; Hatay çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış, Hakkari çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülkemiz genelinde 2 ila 4 derece azalarak, mevsim normallerinin altında seyredecek. Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege’de yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri hafif karla karışık yağmurlu, zamanla hafif yağmurlu 7

İstanbul: Çok bulutlu ve zamanla hafif yağmurlu 11

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 14

Adana: Parçalı çok bulutlu 19

Antalya: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, iç ve doğu ilçeleri hafif sağanak yağışlı 17

Samsun: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 7

Trabzon: Çok bulutlu ve zamanla aralıklı yağmurlu 7

Erzurum: Parçalı bulutlu 3

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 14

iha