Dolar 44,4598
Euro 51,3337
Altın 6.443,76
BİST 12.687,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Çok Bulutlu
İstanbul
19°C
Çok Bulutlu
Cts 14°C
Paz 12°C
Pts 12°C
Sal 17°C

Hangi PKK yöneticileri silah bıraktı? İşte silah bırakan elebaşı isimler…

Hangi PKK yöneticileri silah bıraktı? İşte silah bırakan elebaşı isimler…
11/07/2025 15:29
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde başlayan ‘Terörsüz Türkiye’ sürecinde tarihi bir adım atıldı. PKK terör örgütü Süleymaniye’de silah bırakmaya başladı. Törene katılan üst düzey PKK yöneticilerinden de silah bırakanlar oldu.

Terör örgütü PKK üyesi bir grup, bugün sabah saatlerinde Süleymaniye’nin Raperin ilçesinde silah bırakma töreni gerçekleştirdi.

Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın 27 Şubat’ta yaptığı çağrı kapsamında örgüt bugünden itibaren silah bırakmaya başladı.

Süleymaniye’nin Raperin ilçesinde gerçekleştirilen törende bir grup PKK’lı silahlarını teslim etti.

PKK ELEBAŞLARI DA SİLAH BIRAKTI
Silahları imha eden grubun öncülüğünü PKK terör örgütü elebaşlarından Bese Hozat, Behzat Çarçel ve Tekoşin Ozan yaptı.

Edinilen bilgilere göre, törene katılanlar arasında şu isimler yer aldı:

* Terör örgütü PKK elebaşı Mustafa Karasu,

* Mesud Barzani’nin temsilcisi Hemin Hawrami,

* Neçirvan Barzani’nin temsilcisi Dilşad Şahab

* Irak İçişleri Bakanlığı temsilcisi,

* Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı temsilcisi Tuğgeneral Tarık Ahmed

* KYB temsilcisi

* DEM Partisi Eş başkanları

* DBP ve HDK heyetleri.

TAMAMEN SİLAHSIZLANMA EYLÜL SONUNU BULACAK
Tarihi sürecin tanıkları arasında Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) yetkilileri, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi güvenlik güçleri, DEM Parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarından katılımcılar ve çok sayıda medya mensubu da yer aldı. PKK’nın tamamen silahsızlanmasının ise 2025 yılı eylül ayı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Terör örgütü PKK silah bıraktı! İşte ilk görüntüler
KALABALIK HEYET DİYARBAKIR’DAN KUZEY IRAK’A GEÇTİ
Terör örgütü PKK’nın yarın Irak’ın Süleymaniye kentinde silah bırakacağı programı takip etmek için Diyarbakır’dan yola çıkan kalabalık heyet, Habur Sınır Kapısı üzerinden Kuzey Irak’a geçiş yaptı.

Yaklaşık 150 kişiden oluşan grup, Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesindeki stadyum önünde toplandı. Grup daha sonra, Kuzey Irak’ta düzenlenmesi planlanan programı izlemek ve sürece destek vermek amacıyla Süleymaniye kentine hareket etti.

Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, Demokratik Alevi Dernekleri Eş Genel Başkanı Zeynel Kete, Özgürlük için Hukukçular Derneği Eş Genel Başkanı Ekin Yeter ve çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileriyle birlikte, gazeteciler ve yazarlar da kafilede yer aldı.

 

Kaynak: Türkgün / haber 7