Dolar 44,6144
Euro 52,4639
Altın 6.812,73
BİST 14.073,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
13°C
Parçalı Bulutlu
Paz 14°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 16°C

Fatih Altaylı kendini savundu!

Fatih Altaylı kendini savundu!
08/02/2014 00:02
A+
A-

Fatih Altaylı: Türk medyasının durumu ne kadar vahimse benim durumum da o kadar vahim

Konsensus Araştırma Şirketi’nin Habertürk için yaptığı anketin yayınlanmadan önce Başbakan Erdoğan’a sunularak ankette oynama yaptırmakla suçlanan Fatih Altaylı sessizliğini Artı Bir TV‘de Mirgün Cabas‘ın sunduğu Her Şey programında bozdu.

Altaylı’nın açıklamalarından satır başları:

 

 

BDP’deki düşüş çok fazla dedim Murat Sarı’ya o da bakayım döneyim dedi. Daha sonra döndü dedi ki çalışmamızda bir sorun yok dedi. Daha sonra biz de anketi aynen yayınladık. MHP’de de yükseliş o ankette de kabak gibi görülüyor.

‘FATİH SARAÇ’A KEFİL OLAMAM’

 

Daha sonra AKP’de 6 puanık düşüş vardı. 54’ten 48’e düştü. Fatih Saraç’ın kime ne dediğini bilemem. Ben ona kefil olamam.

 

 

Anket yayınlandı ve o rakamlar ortada. Fatih Saraç böyle bir şey söylemişse bile biz müdahale etmemişiz zaten. Başbakan’ın uçağına binemeyen yasaklı olan benim. Bu kavgada tarafsız olmanın bedelini yiyoruz. Herkes onlardan birisinin yanında olmanızı istiyor. Biz bu kavgayı üzülerek izliyoruz.

 

 

Haftalardır yazdıklarım ortada, benim kadar bu yüzden fırça yiyen başka bir gazete var mıdır?

 

 

Zaman zaman gazetecilerden talepler olur ve bu talepler geçiştirilir. Önemli olan gazeteye neyi koyduğundur. O zaman Konsensus ne anket sonucunu çıkartıp koyarsa biz onu gazeteye koyuyoruz. Murat Sarı’nın bana defalarca teşekkürü var. Hiç bir anketimize müdahale etmediğiniz için. Biz hiç bir şeyde oynamadık. Oynamamız sözkonusu olamaz.

MESLEĞİMİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPMAYA ÇALIŞIYORUM

 

Anketlere baktığınızda BDP’deki düşüş kabak gibi ortada. Ben bu meslekte 30 yıldır bilgi topluyorum.
Ben mesleğimi hala en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Yarınki yazımda her şeyi anlattım. Ben o gazeteyi yöneten isimim. Ben bir siyasetçiyle konuşup tamam demedim. Bugün Türk medyasından kim çok memnun. Sadece hükümet karşıtı olanlardan bahsetmiyorum. Hükümetin yanında olanlar da rahatsız. Bunun montajlanması beni üzdü. Bütün gazeteciler her gün patronlarımızla siyasetçilerle didişerek bu işşi yapıyoruz.

KAYITLARI KESİP BİRLEŞTİRMİŞLER

 

BDP’deki düşüşle ilgili bir talep var ve biz de bakarız demişiz. Ama kayıtları kesip birleştirmişler. Bu gazetenin namuslarından bir tanesidir bu anketler. Tamamı doğru çıktı. 2011 seçimlerinde yaptık doğru çıktı. Manipülasyon denildi ama her seferinde tamamı doğru çıktı. Bu sadece bizim değil Murat Sarı’nın da namusudur. En son ben az düşmüş dedim kusura bakma dedi.

 

 

Son seçimlerden önce Murat bize bir anket getirdi bu seçimde AK Parti’nin bu oyu alması mümkün değil dedim. Ve nitekim Murat’ın verdiği anket sonuna kadar doğru çıktı.

CEBİMİZDEN PARA VERİP BU ANKETİ YAPTIRIYORUZ

 

Biz bugüne kadar Murat Sarı’nın dışındaki hiç bir anketi yayınlamadık. Cebimizden para vererek anket yaptırıyoruz.

 

 

Biz eğer bir taraf olsak geçtiğimiz günlerde bir takım kişilerin mallarına yapılan tedbir kararını nasıl haber yapabilirdik. Eğer ürün ortada taş gibi duruyorsa onu vereceksiniz.

 

 

Herkes bizi kendi yanlarına çekmeye çalışıyor. İnatla biz hiç kimseye gitmiyoruz. 2007 yılında benim başında bulunduğum gazeteye el konuldu. Halka arza hazırlanan bir gazeteye el konuldu sahte belgeyle. Kimse niye ağzını açıp bir şey söylemiyor. Çünkü orada herkes sustu. Benim gazetem 1 Nisan Sabahı uçarken.

TÜRK MEDYASININ DURUMU KADAR DURUMUM VAHİM

 

Türk medyasının durumu ne kadar vahimse benim durumum da o kadar vahim. Bazı yerde olmak bazı yerde olmamaktan daha iyidir. Beni hala orada tutmaları da grup açısından önemlidir.

 

haberartibir