Dolar 44,4931
Euro 52,0195
Altın 6.746,57
BİST 13.536,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
13°C
Hafif Yağmurlu
Cum 10°C
Cts 13°C
Paz 14°C
Pts 16°C

Diyarbakır annelerinin feryadı ve çağrısı sürüyor

Dağa 6 yıl önce kaçırılan oğlu Roşat için Hakkari’nin Şemdinli ilçesinden gelerek oturma eylemi yapan anne Necibe Çiftçi, bir evladının dağa kaçırıldığını, onu arayan diğer oğlunun ise 3 yıl önce PKK’lı teröristlerce öldürüldüğünü söyledi.

Diyarbakır annelerinin feryadı ve çağrısı sürüyor
19/07/2020 14:18
A+
A-

Diyarbakır annelerinin feryadı ve çağrısı sürüyor

Diyarbakır annelerinden Çiftçi: Çocukları PKK tarafından kaçırılan bütün aileler buraya gelsin bize destek versin
Dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürdüren Diyarbakır annelerinden Çiftçi, “Çocukları PKK tarafından kaçırılan bütün aileler buraya gelsin bize destek versin” dedi.

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin, 3 Eylül 2019’da başlattığı oturma eylemi 321. gününe girdi.

Dağa 6 yıl önce kaçırılan oğlu Roşat için Hakkari’nin Şemdinli ilçesinden gelerek oturma eylemi yapan anne Necibe Çiftçi, bir evladının dağa kaçırıldığını, onu arayan diğer oğlunun ise 3 yıl önce PKK’lı teröristlerce öldürüldüğünü söyledi.

“İnşallah bütün anneler gelir”
Çadırın altında 321 gündür mücadele verdiklerini aktaran Çiftçi, şöyle konuştu:

“Bu hafta 3 aile daha gelip eyleme katıldı. Çok sevindik. Bütün anneleri buraya davet ediyoruz. Çocukları PKK tarafından kaçırılan bütün aileler buraya gelsin bize destek versin. Burada mücadeleye devam edersek evlatlarımıza kavuşuruz. İnşallah bütün anneler gelir. Onlarla beraber Allah’ın izniyle, devletimizin gücüyle evlatlarımıza kavuşuruz.”

“Sizi annenize teslim eder”
Oğluna teslim olması için seslenen anne Çiftçi,

“Oğlum Roşat, anneni dinliyorsan geri dön. Gel oğlum askere, polise teslim ol. Sizi orada korkutuyorlar. Siz teslim olursanız devlet hemen sizi annenize teslim eder.” diye konuştu.

” İnşallah amacına ulaşacak”
Yedi yıl önce 21 yaşındayken dağa kaçırılan kız kardeşi Esra için Hatay’ın merkez Antakya ilçesinden gelerek oturma eylemine dahil olan ağabey Ali Özkan ise kardeşini almadan eylemini sonlandırmayacağını söyledi.

Kardeşinin Muş Alparslan Üniversitesinde okurken kandırılarak dağa kaçırıldığını belirten Özkan, 7 yıldır kardeşinden hiçbir haber alamadıklarını söyledi.

HDP’liler aracılığıyla kardeşinin dağa kaçırıldığını dile getiren Özkan, şöyle dedi:

“Diğer anne ve babalar gibi çocuğumuzu istiyoruz. Çocuğumuz için buradayız. Amacımız çocuğumuzun anne ve babasına dönmesi tek isteğimiz tek dileğimiz bu acının bir an önce son bulması. İnşallah bu güzel eylem amacına ulaşacak. Geldiğim gün 15. aile çocuğuna kavuştu. İnşallah diğer anne ve babalarda kavuşacak. Biz de kavuşacağız.”

Kaynak: / AA