Cumhurbaşkanı Erdoğan: İç cephede gedik açacak hiçbir eyleme tahammülümüz yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kabine sonrası kritik mesajlar: İç cephede gedik açacak hiçbir eyleme tahammülümüz yok
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı yaklaşık 4 saat sürdü. Erdoğan, muhalefetin eski sistem tartışmalarına sert tepki göstererek, Türkiye’nin koalisyonların sembolü olduğu eski istikrarsız günlerine geri dönmeyeceğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! SGK’dan akıllı ilaç hamlesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yaklaşık 4 saat süren Kabine Toplantısı sona erdi. Toplantının ardından kameralar karşısına geçen Erdoğan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
Muhalefetin sık sık gündem saptırmak amacıyla eski sistem tartışmalarını gündeme getirdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eski Türkiye’nin tozlu raflarında kalmış acı birer hatıradır” diyerek bu tartışmaları sert bir dille eleştirdi. Erdoğan, Türkiye’nin artık eski, istikrarsız dönemlerde olduğu gibi kelebek ömürlü koalisyonların sembolü haline gelen günlere dönmeyeceğinin altını çizdi.
“Türkiye’yi kelebek ömürlü koalisyonların sembolü olduğu eski, istikrarsız günlerine bir daha kimse geri götüremeyecek” diyen Cumhurbaşkanı, ülkenin istikrar ve güçlü yönetim anlayışıyla yoluna kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.
“Birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacağız”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı değerlendirmede, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin Türkiye’nin geleceği için kritik bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.
Türkiye’nin iç güvenliği konusundaki kararlılığını da dile getiren Erdoğan, “Türkiye’nin iç cephesinde gedik açacak hiçbir eyleme tahammülümüz yok” diyerek, milli birliğin ve dirliğin her türlü siyasi çekişmenin önünde geldiğini belirtti. “86 milyonun birliği, dirliği, huzuru ile demokrasimizin sıhhat ve selameti, bir siyasi partinin koltuk kavgasından çok daha mühimdir” diyen Cumhurbaşkanı, ülkenin birlik ve beraberliğinin korunmasının en büyük öncelik olduğunu kaydetti.
Terörle mücadele ve bölgesel gelişmelere de değinen Erdoğan, “Terörsüz Türkiye süreci”nin bölge için önemli bir stratejik adım olduğunu ifade etti. Son dönemde yaşanan hadiselerin, bu sürecin ne kadar isabetli ve yerinde bir yaklaşım olduğunu ortaya koyduğunu söyleyen Erdoğan, ülkenin güvenliği ve bölgesel istikrar için atılan adımların kararlılıkla sürdürüleceğini dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm bu gelişmeler ışığında Türkiye’nin hedeflerine daha sağlam adımlarla ilerleyeceğinin altını çizerek, “Birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacağız” mesajını verdi.
“Biz camımıza taş atana gülle atmasını çok ama çok iyi biliriz”
Erdoğan, milli güvenlik konusundaki kararlılık mesajını net bir şekilde verdi. “Milli güvenliğimize yönelik mütecaviz bir hamle olduğunda kimsenin gözünün yaşına bakmayız, saldırganların başlarını tek tek ezeriz” diyen Erdoğan, Türkiye’nin gerektiğinde caydırıcı güç kullanmaktan çekinmeyeceğini vurguladı. “Biz camımıza taş atana gülle atmasını çok ama çok iyi biliriz. Gerektiğinde bunu yapacak kudrete ve iradeye de ziyadesiyle sahibiz” ifadesini kullandı.
Terörle mücadelede gelinen noktadan memnuniyetini dile getiren Erdoğan, “Terörsüz Türkiye çalışmalarının kısa sürede katettiği mesafeden memnunuz” dedi. Ancak ülke içinde ve örgüt içinde sabotaj amaçlı çabaların devam ettiğine dikkat çekerek, “Ülkemiz içinde ve örgüt içerisinde kimi unsurların çabaları dinamitlemeyi amaçlayan sabotaj peşinde olduğu anlaşılıyor. Devletimiz tuzaklara düşmeyecektir” uyarısında bulundu.
“NATO liderlerini Ankara’da ağırlayacağız”
2026 yılında Ankara’da gerçekleştirilecek NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne de değinen Cumhurbaşkanı, “NATO liderlerini başkentimiz Ankara’da ağırlayacak, çok mühim kararların alınmasına zemin hazırlayacağız” açıklamasını yaptı.
“Yeşil vatanımıza sahip çıkmak hepimizin ortak görevidir”
Orman yangınlarıyla mücadeledeki güncel durumu paylaşan Erdoğan, 1 Haziran’dan bu yana 1516 orman yangınının çıktığını, bunların 1507’sinin kontrol altına alındığını belirtti. Yangın söndürme çalışmalarına destek veren uçak ve helikopterlerin toplam 10 bin 260 sortide 33 bin 200 ton su attığını kaydetti. Yangınlara karıştığı tespit edilen 31 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 10’unun tutuklandığını, 10 kişinin ise adli tedbir şartıyla serbest bırakıldığını açıkladı. Erdoğan, yangınlara müdahale için kapsamlı bir seferberlik yürütüldüğünü belirterek, “27 uçak, 105 helikopter, 14 insansız hava aracı (İHA) ve yaklaşık 6 bin arazöz ile ilk müdahale araçlarımız, 25 bin orman kahramanımızla birlikte yangınlara müdahale ediyoruz” dedi.
Önümüzdeki iki ay boyunca tüm vatandaşlardan ormanları ve yeşil vatanı koruma konusunda azami dikkat göstermelerini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeşil vatanımıza sahip çıkmak hepimizin ortak görevidir” vurgusunu yaptı.
5 akıllı ilaç SGK kapsamına alındı
Sağlık alanında da önemli gelişmelerin altını çizen Erdoğan, 25 farklı kanser türünün tedavisinde kullanılan 5 akıllı ilacın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) geri ödeme kapsamına alındığını duyurdu. Bu adımın, yaklaşık 48 bin kanser hastası için anlamlı bir destek olacağını belirtti.
Kaynak: Türkgün / Anadolu Ajansı