CHP,gençleri polislerin, hukukun önüne atıyor

CHP’li marjinallerin Saraçhane’de düzenlediği izinsiz eylem, Özgür Özel’in sık sık “Bizi de görün’ diye yalvardığı İngilizlerin haber ajansı Reuters da canlı olarak yayınlandı. Eylemde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret eden 42 kişi yakalandı.
İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu’na destek için Saraçhane Parkı’nda toplanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a galiz hakaretlerde bulunan marjinal gruplar hakkında inceleme başlatıldı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Saraçhane’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret edip güvenlik güçlerine mukavemet gösteren 42 kişinin yakalandığını ve haklarında adli işlem başlatıldığını bildirdi. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
Hiç kimse ülkemizde sokakları, meydanları, milletin iradesine saldırı alanına çeviremez. Kimse özgürlük maskesiyle nefret ve tahrik zehrini sokaklara taşıyamaz. Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret eden bu zihniyeti şiddetle kınıyorum.
ÖZgÜR ÖZEL, GENÇLERİ HUKUKUN ÖNÜNE ATTI
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de toplanan kalabalıktan bir farkı yoktu. Özel, kalabalığı yatıştırmak yerine, iyice kendinden geçirecek ağır cümleler kullanıyor, gençlerin gazını alacağına iyiden iyiye hukukun önüne savurup atıyordu. Özel, İBB binasının önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi:
Bu darbenin başında bir başkan, bir cunta başkanı var; milletin geçmişte Cumhurbaşkanı diye seçip yetki verdiği birisi: Recep Tayyip Erdoğan. Erdoğan artık Cumhurbaşkanı değil, cunta başkanıdır.”
SIKIŞTIKLARI ANDA İNGİLİZLER YARDIMA KOŞUYOR
İstanbul Valiliği’nin tüm uyarılarına rağmen CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in çağrısıyla toplanan kalabalık, sloganlar eşliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, hükümete ve yargı organlarına yönelik hedef gösterici ifadeler içeren konuşmalar yaptı. Protesto alanında izin alınmadan kurulan platformda yapılan konuşmalar, zaman zaman hakaret boyutuna varan ifadelere evrildi ve göstericilerin de polise saldırdığı bir çok olay yaşandı. Gezi olayları döneminde Taksim’den yaptığı yayınlarla taraflı tutumu nedeniyle tepki çeken İngiltere merkezli Reuters haber ajansı da, Saraçhane’deki bu eylemi canlı yayınladı. Ajans, miting alanındaki kalabalığı ve yapılan konuşmaları sansürsüz bir şekilde servis etti.
Reuters, daha önce İmamoğlu hakkında verilen mahkeme kararlarını da “muhalefete darbe” başlıklarıyla servis etmiş ve bu süreçteki tüm olayları ve iktidar karşıtı konuşmaları canı yayınlarına taşımıştı. Ajans, aynı zamanda Gezi Parkı eylemleri sırasında da hükümet karşıtı söylemlere alan açan yayıncılığıyla eleştirilerin hedefi olmuştu.
Kaynak: Türkgün / Anadolu Haber Ajansı / İhlas haber Ajansı/ Demirören Haber Ajansı