Dolar 45,3785
Euro 53,4640
Altın 6.810,59
BİST 15.107,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 26°C
Az Bulutlu
İstanbul
26°C
Az Bulutlu
Sal 25°C
Çar 23°C
Per 18°C
Cum 20°C

CHP’de İç Çekişmeler Büyüyor Belediye Başkanları Kime koştu?

CHP’de İç Çekişmeler Büyüyor Belediye Başkanları Kime koştu?
11/05/2026 18:07
A+
A-

# CHP’de İç Çekişmeler Büyüyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içerisindeki gerilim, parti lideri Özgür Özel’e yönelik tepkilerin artmasıyla daha da belirginleşti. Son iki haftada, yaklaşık 20 belediye başkanının eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile temasa geçtiği ve Özel’in politikalarını şikayet ettiği iddia ediliyor.

İletişim ve Şikayetler

 

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan’a yönelik küfür ve hakaret dolu mesajların gündeme gelmesi, son olarak Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’a gönderilen ve “Kocanı boşa, parti senin arkanda durur” şeklindeki mesajın itiraf edilmesi, Özel’e karşı hoşnutsuzluğu artırdı. Bu gelişmelerin ardından, 20’ye yakın belediye başkanının Kılıçdaroğlu ile görüşerek, mevcut durumu ele aldığı belirtildi.

Güvensizlik ve Eleştiriler

 

Parti içerisindeki kaynaklar, belediye başkanlarının Özgür Özel’e güven duymadığını ve bu güvensizliğin birkaç önemli nedene dayandığını belirtiyor:

– **Yolsuzluk ve Ahlak Dışı İlişkiler:** Şüpheli isimlerin savunulmaya çalışılması, parti içinde hoşnutsuzluk yaratıyor.
– **Genel Merkez İncelikleri:** Belediye taleplerine yönelik genel merkezin umursamaz tutum sergilemesi eleştiriliyor.
– **Mesaj Skandalları:** Skandal mesajların ortaya çıkması, partideki huzursuzluğu artırıyor.
– **Eleştiriye Tahammülsüzlük:** Özgür Özel’in eleştirilere karşı tahammülsüzlüğü, parti içinde endişe yaratıyor.

İstifalar ve Partiden Ayrılmalar

 

Genel merkezin tepki çeken politikaları nedeniyle 2024 yerel seçimlerinden bu yana partiden istifa eden belediye başkanı sayısı 20’ye yaklaşırken, bu başkanlardan 15’i AK Parti’ye katılmayı tercih etti. Ayrıca, “Yolsuzlardan arınalım” çağrısı yapan ve bu nedenle ihraç edilen üye sayısının 1800’ü aştığı öğrenildi.

Bu gelişmeler, partinin iç çatışmalarla nasıl başa çıkacağı ve gelecekteki stratejilerinin ne olacağı konusunu gündeme taşıyor. Özgür Özel’in liderliği altındaki CHP’nin nasıl bir yol izleyeceği merak konusu.

Kaynak: Türkgün

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.