Dolar 44,2976
Euro 51,3018
Altın 6.406,80
BİST 13.047,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Paz 10°C
Pts 10°C
Sal 11°C
Çar 12°C

Çelik’ten Özel’in Cemevi sözlerine tepki: Siyasi bir bühtan

Çelik’ten Özel’in Cemevi sözlerine tepki: Siyasi bir bühtan
14/12/2025 17:04
A+
A-

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten Özel’in Cemevi sözlerine tepki: Siyasi bir bühtan
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Cemevi”ne ilişkin açıklamalarına sert tepki gösterdi. Çelik, söz konusu ifadelerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Özel’in sözleri siyasi bir bühtandır” değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in AK Parti’ye yönelik “Cemevi” iddialarına sert tepki gösterdi. Çelik, Özel’in sözlerinin gerçek dışı ve siyasi bir bühtan olduğunu vurguladı.

Ömer Çelik, şunları kaydetti:

“Biz Alevi canlarımıza dönük böyle çirkin yakıştırmaları nefret söylemi sayarız ve kökten reddederiz. AK Partimiz bu çirkin ve yakışıksız sözlerle yan yana getirilemez. Böylesi siyasi iftiraların muhalefet yapmakla ilgisi yoktur. Alevi canlarımızın değerlerinin, yalan siyasetiyle partimize iftira atmak için bu şekilde anılması çok üzücüdür. Herkes sorumlu siyaset yapmalıdır. Vatandaşlarımızın değerleri asla siyasi polemik konusu yapılmamalıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız ve AK Partimiz ile Alevi canlarımız arasındaki köklü ve derin muhabbete kimse gölge düşüremez.”

‘yerli ve milli özgüven devrimi’
CHP tarafından iktidarlarına yönelik “gayrı milli” denmesinin tümüyle “gayrı meşru” olduğunu belirten Çelik, “Çok partili hayata geçtiğimizden beri milli stratejilerin devlet hayatımızda en güçlü şekilde kurumsallaştığı bir dönemdeyiz. Cumhurbaşkanımızın gerçekleştirdiği ‘yerli ve milli özgüven devrimi’ dünyadaki tüm güç odaklarının dikkatle takip ettiği milli sonuçlar üretmeye devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

https://x.com/omerrcelik/status/2000151423049216354

Kaynak: Türkgün