Dolar 44,6144
Euro 52,4639
Altın 6.812,73
BİST 14.073,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Az Bulutlu
İstanbul
13°C
Az Bulutlu
Paz 14°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 16°C

Bursa’da “Yolsuzluk Düellosu” Ben Atmadım O Attı

Bursa’da “Yolsuzluk Düellosu” Ben Atmadım O Attı
10/04/2026 18:29
A+
A-

# Bursa’da “Yolsuzluk Düellosu”

Bozbey ve Erdem Arasındaki Suçlamalar

 

Bursa’da görevden uzaklaştırılan CHP’li Mustafa Bozbey, verdiği ilk ifadesinde sorumluluğu dönemin başkan yardımcısı ve tek imza yetkisi verdiği Turgay Erdem’e yükledi. Bozbey, 2019 seçimleri öncesinde Turgay Erdem’e verdiği yetkilendirme sonrası, tek imza ile imzalanan ruhsat ve dosyalarda fazla emsal artışı verildiği tespit edilmişse bundan bilgisi olmadığını belirtti. Mimari ya da diğer proje ve ruhsatların, teknik elemanlar yerine bizzat başkan yardımcısı Turgay Erdem tarafından tek olarak imzalanması hususunda bilgisi veya talimatı olmadığını ifade etti.

Erdem ise ifadesinde, verilen ruhsatlara tek imza atılmasının doğru olduğunu kabul etti, ancak emsal artışı varsa bunun tadilat projesi esnasında gözünden kaçmış olabileceğini belirtti. Para aldığı iddialarını ise çok ağır bulduğunu ve böyle bir durumun söz konusu olmadığını vurguladı.

Rüşvete Aracılık Eden İsim ve Soruşturmanın Detayları

 

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ‘usulsüzlük’, ‘rüşvet’ ve ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme’ soruşturması kapsamında eski Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Bozbey ile çok sayıda müteahhit ve rüşvete aracılık eden isimler tutuklanmıştı. Soruşturma fezlekesinde, Bozbey’in rüşvet çarkının merkezindeki ismin eski özel kalem müdürü Aytunç Esendemirci olduğu ortaya çıktı. Para ve taşınmazların büyük kısmının Esendemirci üzerinden aklandığı belirlendi.

Şüpheli Hesap Hareketleri

 

Aytunç Esendemirci’nin, 2010-2014 yılları arasında eczacı çıraklığı ve bazı şirket ofislerinde evrak getir-götür işleri yaptığı, 2014 yılında Mustafa Bozbey ile tanıştıktan sonra Nilüfer Belediyesi’ne güvenlik kadrosundan işe alındığı belirtildi. Esendemirci’nin, Bozbey’in korumalığını yaptığı ve akrabalarına SERES Gayrimenkul ve VEREV İnşaat isimli paravan şirketleri kurdurduğu ifade edildi. MASAK raporlarında, Esendemirci’nin hesabına paravan şirketlerden para transferleri yapıldığı tespit edildi.

Lüks Villa ve Servet İddiaları

 

Aytunç Esendemirci’nin rüşvet paralarıyla aldığı 10 milyon liralık villayı eşi Züleyha Esendemirci’nin üzerine yaptığı belirlendi. Operasyonda gözaltına alınan Züleyha Esendemirci adli kontrolle serbest bırakıldı. Ayrıca, Esendemirci’nin suç örgütüne ait para giriş çıkışlarını takip ettiği raporlarda yer aldı.

CİMER’e Şikâyet

 

Aytunç Esendemirci, 28 Mart 2025 tarihinde akrabası Serdar Şahin tarafından CİMER’e şikâyet edildi. Şahin, Esendemirci’nin bir yıl içinde büyük bir servet sahibi olduğuna vurgu yaptı ve Bozbey’in tüm kirli işlerini onun yaptığını iddia etti. Şikâyet dilekçesinde, Esendemirci’nin eşinin belediyede huzurevi müdürü yapıldığı ve yurtdışına sıkça çıktığı belirtildi.

Kaynak: Türkgün /

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.