Dolar 47,7111
Euro 55,1881
Altın 6.660,55
BİST 13.779,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
29°C
Hafif Yağmurlu
Pts 30°C
Sal 30°C
Çar 31°C
Per 30°C

‘Boykot’ çağrılarına yönelik soruşturma başlatıldı

‘Boykot’ çağrılarına yönelik soruşturma başlatıldı
01/04/2025 21:20 | Son Güncellenme: 01/04/2025 21:21
A+
A-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘boykot’ çağrıları yapan kişilere yönelik nefret ve ayrımcılık suçları kapsamında resen soruşturma başlattığını duyurdu. Soruşturmanın sosyal medya ve geleneksel medyadaki ayrıştırıcı söylemleri hedef aldığı belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kamuoyunda ‘boykot’ çağrıları olarak bilinen ayrıştırıcı söylemler ve bu söylemleri yayan şahıslara yönelik ‘nefret ve ayrımcılık’ suçlarından resen soruşturma başlatıldığını açıkladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, “Cumhuriyet Başsavcılığımızca bir süredir geleneksel ve sosyal medya yayın organlarında halkın bir kesiminin ekonomik etkinlikte bulunmasını engellemeye yönelik, kamuoyunda ‘boykot’ çağrıları olarak bilinen ayrıştırıcı söylemler ve bu söylemleri yayan şahıslara yönelik genel olarak Nefret ve Ayrımcılık, Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik suçlarından re’sen soruşturma başlatılmıştır” denildi.

 

Kaynak: Türkgün / / İhlas haber Ajansı/